(video) Nici pandemia nu a oprit-o: Povestea impresionantă a Nataliei Ciobanu, care a vândut ce mai avea prin garderobă și a pornit în cea de-a doua călătorie în jurul lumii

 (video) Nici pandemia nu a oprit-o: Povestea impresionantă a Nataliei Ciobanu, care a vândut ce mai avea prin garderobă și a pornit în cea de-a doua călătorie în jurul lumii

Natalia Ciobanu și-a continuat aventura de a face o călătorie în jurul lumii, chiar și în pandemiei. De data aceasta a vizitat mai puține țări comparativ cu 2019 (atunci a fost în mai bine de 60 de țări). Într-un interviu pentru SHOK.md, moldoveanca, stabilită de mai mulți ani în Franța a vorbit despre: cum e să călătorești pe timp de Covid-19, pe ce a cheltuit cei mai mulți bani, întâlnirea cu oamenii din diasporă și persoanele care au marcat-o, despre restaurantele moldovenești din SUA și cea mai periculoasă țară din America Centrală,  experiența YouTube: vlogging. Aceasta a mai dezvăluit  cum e să călătorești cu un buget limitat și ce proiect vrea să dezvolte în R. Moldova. 

În primăvara 2020 când a izbucnit pandemia de Covid-19, Natalia Ciobanu  se afla în Africa. A reușit să se întoarcă în Franța cu ultimul zbor, iar cu două zile  înainte ca să se închide granițele a ieșit din Europa.

„A fost foarte greu, nu atunci când ajungeam pe loc, dar anume când să programez ceva, de data aceasta puteam să-mi cumpăr biletele doar cu trei ore înainte de zbor. Nu știam unde plec a doua zi. Dar mi-a plăcut foarte mult, căci am avut parte doar de surprize.

Această călătorie a fost ca o lecție de viață, am învățat prin alții ceea ce sunt eu, am experimentat bunătatea oamenilor pe tip de pandemie”, a spus Natalia.

Natalia a avut un buget mult mai mic ca în 2019, dacă atunci a cheltuit 18 mii euro, timp de 14 luni, acum s-a limitat la 12 mii de euro pentru un an. Aceasta a dezvăluit că cel mai mult a costat-o testul Covid (100-150 de dolari): „Eu reușeam să mă descurc cu 100 dolari toată săptămâna. Am avut parte de o experiență memorabilă cu diaspora atât a moldovenilor cât și a românilor. Acești oameni m-au marcat foarte mult, ei au fost foarte generoși cu mine, m-au ajutat bugetar, întrucât să călătorești cu 1000 euro pe lună este foarte greu, mai ales în SUA, întrucât e o țară foarte scumpă, mai ales pe timp de pandemie.

Acolo nu sunt mijloace de transport public ca în Franța, trebuie să închiriezi o mașină, iar prețul pe timp de pandemie, nu s-a dublat, dar s-a înzecit. Eu am avut experiența de a închiria o mașină în 2018 cu 30 dolari pe zi,  acum putea să coste chiar și 300-600 dolari pe zi.

Țările vizitate de Natalia: Costa Rica, Guatemala, San Salvador, Honduras, Nicaragua, Bahamas. – Statele vizitate : Florida, New-York state și city, Ohio (Cleveland), Texas (Houston + Galveston), Illinois (Chicago), Alaska, Hawaii (4 insule), California (LA), Colorado, Nevada (Las Vegas), Washington District, Georgia (Savannah), Maryland (Baltimore), Pennsylvania (Philadelphia), Washington state (Seattle), Michigan (Big rapids), Maine (Southest Harbor + Islesboro).