(video) „Nu e adevărat! Vă bateți joc!”: Scandal la Franzeluța. Angajații nu vreau să fie schimbat directorul

 (video)  „Nu e adevărat! Vă bateți joc!”: Scandal la Franzeluța. Angajații nu vreau să fie schimbat directorul
0Shares

Ziua a început cu scandal la combinatul de panificație Franzeluța. Reprezentanți de la Agenția Proprietăți Publice, veniți să anunțe că schimbă directorul interimar, au fost întâlniți cu proteste și nemulțumiri de către angajați. Aceștia spun că actualul director interimar a făcut regulă în instituție, a început să descopere scheme de corupție, fapt pentru care i s-a cerut să demisioneze „din motive de sănătate”. Oamenii scandează „Noi nu cedăm”! Ce explicații a dat APP.

„Care motive de boală, el are 40 de ani. De 20 de ani lucrează aici, din toamnă e director interimar și de atunci lucrurile s-au îmbunătățit semnificativ. Ieri cei de la APP l-au chemat și i-au spus să demisioneze că ei au alt director. Astăzi au venit să-l impusă să demisioneze pe motiv de boală. Noi suntem aici în hol, nu le permitem să intre celor de la APP, am trimis și o scrisoare către prim-ministra Natalia Gavrilița, care nu e la curent cu ce se întâmplă”, au declarat pentru UNIMEDIA reprezentanți ai sindicatelor angajaților de la Franzeluța.

„Tatiana Sava de la APP ne amenință, în aceste momente, că nu vom primi salarii dacă ne vom opune deciziei lor de a schimba directorul”, susțin angajații.

„Domnul Matcov este interimar și de două ori a pus cererea la mine pe masă, iată de ce”, a încercat să explice Sava motivul deciziei lor.

„Nu e devărat! Arătați cererile! Vă bateți joc! Nouă nu ne trebuie alt director!”, au strigat oamenii.

„De ce jumătate de an nu ați făcut concurs ca să nu fie internat? Special ați tergiversat! Special”, spun oamenii, nemulțumiți.

„Din cauza războiului”, s-a scuzat Sava.

Sala a răbufnit în nemulțumiri și a scandat „noi nu cedăm”.

„Eu vă mulțumesc pentru sprijin și să nu uităm că suntem în perioada sărbătorilor de Paști, când e foarte necesară munca noastră cea de toate zilele”, a declarat Victor Matcov, directorul interimar al Franzeluța.

Directorul General al fabricii Franzeluța, Boris Andros, și-a dat demisia în octombrie 2021. „Uneori, făcând o scurtă retrospectivă a anilor ce au trecut, îmi este greu să cred că am reuşit împreună cu voi, practic, imposibilul”, a scris acesta atunci.

Tot atunci director interimar la Franzeluța a fost numit, de către Agenția Proprietăți Publice, Victor Matcov, cu 15 ani de experiență în industria alimentară. Anterior, acesta a deținut funcția de director de Fabrică, director al Departamentului de achiziție și șef al Departamentului de vânzări în cadrul combinatului Franzeluța.

„Cred că este o schimbare spre bine. Lucrați într-un domeniu competitiv, aflat într-o continuă transformare, de aceea, ideile și planurile noi sunt absolut necesare. Vă îndemn să vedeți această schimbare ca o oportunitate de a merge într-o direcție nouă. Aveți si provocarea de a face față anumitor condiții de pe piață. Vreau să știu că voi, angajații, lucrați din plăcere și că ceea ce faceți are un impact pozitiv asupra voastră, dar și a generațiilor care vin”, a menționat atunci șeful Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.

S.A. „Franzeluţa” este cel mai mare producător din industria de panificaţie din Republica Moldova și are 1500 de angajați.

0Shares