(VIDEO) Pasha Parfeni: „Un război adevărat a ajuns în curtea vecinului și riscă să treacă și în curtea noastră”

 (VIDEO) Pasha Parfeni: „Un război adevărat a ajuns în curtea vecinului și riscă să treacă și în curtea noastră”

 Pasha Parfeni a venit cu un mesaj emoționant pe pagin sa de Facebook. „Un război adevărat a ajuns în curtea vecinului și riscă să treacă și în curtea noastră. Un război a ajuns la ucraineni doar din motivul că sunt liberi și singuri au vrut să-și aleagă drumul lor mai departe, au ales un viitor prosper în Europa”, a menționat interpretul, scrie SHOK.md.

„Un război adevărat a ajuns în curtea vecinului și riscă să treacă și în curtea noastră. Un război a ajuns la ucraineni doar din motivul că sunt liberi și singuri au vrut să-și aleagă drumul lor mai departe, au ales un viitor prosper în Europa. Au vrut exact aceea ce vrem și noi. Să fim liberi aici, pe pământul nostru.
Eu fac apel la toți compatrioții mei dar și la colegii mei de breaslă să se solidarizeze cu poporul ucrainean împotriva agresorului.
Nici un statut neutru de stat neutru cum sîntem noi și Ucraina nu garantează siguranța. Nici să fii un stat satelit cum este Belorus cu niște penali la putere care susțin un război în țara vecină pentru apararea orgolului unui bătrân ieșit din minți deloc nu este ieșire pentru noi.
Republica Moldova cu statutul ei neutru nu este Lituania, Estonia sau România, care sunt de neatins pentru regimul putinist, pentru că sunt membrii Nato. Republica Moldova va fi urmatorea țintă dacă Ucraina va cădea.
De aceea realizarea pericolului și formarea unei coaliții și solidarea internaițională împotriva agresorului sunt absolut necesare. Deconectarea de la SWIFT a Federației Ruse ar fi o acțiune binevenită.
Acest război început de Putin nu este cu Ucraina, ci cu toată lumea liberă.
Fac apel la toti moldovenii să facă ceea ce pot, acolo unde sunt cu ceea ce au ca să ajute poporul ucrainean. Orice ajutor este important acum. Și să vă gândiți mai mult la ziua de mâine.
Ucraina va rezista. Și Moldova va rezista. Să traiască Moldova!”, a spus Pasha.
Vezi videoul mai jos:

Maria Palade

https://shok.md/