„Îmi doresc sănătate și pace în lume”. Teodor Cârnaț a venit cu un mesaj emoționat chiar de ziua lui

 „Îmi doresc sănătate și pace în lume”. Teodor Cârnaț a venit cu un mesaj emoționat chiar de ziua lui

Teodor Cârnaț este omagiat. Acesta a împlinit 50 de ani. „În aceste vremuri grele, să ne învățăm copiii că orice problemă poate fi rezolvată doar în pace”, a menționat avocatul, scrie SHOK.md.

„Astăzi am ajuns și la 50 de ani! Tot ce îmi doresc este sănătate și pace în lume! În aceste vremuri grele, să ne învățăm copiii că orice problemă poate fi rezolvată doar în pace și nicidecum prin război”, a scris Teodor.

Teodor Cârnaţ s-a născut şi a crescut în satul Holercani , raionul Dubăsari; este căsătorit și are 9 copii, opt cu Marina și o fiică dintr-o căsătorie anterioară.

A absolvit școala Holercani în 1989 cu laudae, în 1989 a fost admis și a studiat un an la Universitatea de Stat de Sport din Moldova, apoi s-a răzgândit și în 1990 a fost admis la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova , unde în 1995 a absolvit-o. și lucrează ca profesor până acum.

În anul 2000, Cârnaţ a absolvit Facultatea de Limbi Moderne Aplicate (Limba Engleză) la Universitatea de Stat din Moldova, tot în anul 2000 a obţinut masterul în drept.

Teodor Cârnaţ a fost distins cu titlul ştiinţific de doctor în filosofie (dr.) în drept în anul 2001, iar din 2004 i se conferă titlul universitar de conferenţiar universitar (docent) la Catedra „Drept constituţional şi drept administrativ” a Universităţii de Stat din Moldova . 

În 2009 Cârnaţ a obţinut diploma de Doctor abilitat în Drept, cu lucrarea de teză intitulată „Teoria şi practica eliminării formelor de discriminare în condiţiile constituţionalismului contemporan în Republica Moldova”.

De asemenea, din iunie 2009, Teodor Cârnaţ este licenţiat în Ştiinţe Economice, Universitatea de Studii Europene din Moldova.

A fost consilier municipal independent, ales la 5 iunie 2011 în Consiliul Municipal Chişinău. 

Pe 24 decembrie 2013, Teodor Carnat a fost ales de Parlamentul Republicii Moldova ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și