(video) Peste 2.000 de prostituate dintr-un stat brazilian au intrat în grevă și cer prioritate la vaccinare: „Suntem în prima linie, ţinem economia”

 (video) Peste 2.000 de prostituate dintr-un stat brazilian au intrat în grevă și cer prioritate la vaccinare: „Suntem în prima linie, ţinem economia”
Prostituatele din Belo Horizonte, oraș din sud-estul Braziliei au început o grevă simbolică pentru a cere să fie incluse în grupurile de populaţie care trebuie vaccinate cu prioritate împotrivaau Covid-19, scrie SHOK.md.

Potrivit news.yahoo:„Suntem în prima linie, ţinem economia şi suntem în pericol. Trebuie să fim vaccinate”, ,a declarat pentru AFP Cida Vieira, președintele Asociației Prostituatelor din statul Minas Gerais. 

Vieira și alte femei au organizat luni, un protest în preajma hotelurilor închise, unde obişnuiau să îşi primească clienţii.
Potrivit acesteia, peste 2.000 de prostituate au aderat la mişcarea de protes.

„Trebuie să facem parte din grupul prioritar pentru că avem de-a face cu diferite tipuri de oameni și viața noastră este în pericol", a spus Lucimara Costa, una dintre prostituatele care protestează.

Guvernul a acordat prioritate lucrătorilor din domeniul sănătății, profesorilor, persoanelor în vârstă, indigenilor și persoanelor cu condiții de sănătate care stau la baza pentru prima rundă de vaccinare.

Ca întreaga Brazilie, statul Minas Gerais a fost lovit de al doilea val de contaminări cu coronavirus, chiar dacă rata de mortalitate este una dintre cele mai scăzute din ţară, de 121 la 100.000, faţă de media naţională de 158.

În Brazilia, ţară de 212 milioane de locuitori, aproape 337.000 de persoane au murit din cauza virusului.