(VIDEO) Preotul bisericii ,,Sfântul Nicolae” scos cu forța din biserică

 (VIDEO) Preotul bisericii ,,Sfântul Nicolae” scos cu forța din biserică

Preotul bisericii ,,Sfântul Nicolae” din localitatea Răzeni, raionul Ialoveni, a fost scos cu forța din biserică de către doi bărbați și o femeie, care i-au cerut să părăsească lăcașul. Inspectoratul de Poliție Ialoveni a confirmat că incidentul a avut loc pe 29 august. Presa a scris anterior că este vorba despre un conflict mai vechi, care a început după moartea fostului preot, scrie SHOK.md. cu referire la newsmaker.

Poliția a fost sesizată de către un bărbat, care le-a spus oamenilor legii că în biserică au intrat mai multe persoane agresive, care refuză să părăsească lăcașul. Forțele de ordine au stabilit că doi bărbați și o femeie l-au scos cu forța din altarul bisericii pe preotul bisericii ,,Sfântul Nicolae” din localitatea Răzeni, un tânăr de 25 ani, motivând faptul că acesta nu ar mai avea dreptul de a oficia slujbe divine.

Despre conflictul din localitate presa a scris și anterior. Astfel, biserica este construită pe un teren privat, însă cu suportul enoriașilor, inclusiv a celor care muncesc în străinătate. După moartea preotului precedent, Mitropolia Basarabiei, căreia îi aparține biserica, l-a numit în calitate de preot paroh al bisericii ,,Sfântul Nicolae” pe fiul preotului răposat.

Pe de altă parte, prin testament, preotul precedent a numit-o drept unică moștenitoare pe sora sa, o femeie de 54 de ani. Ulterior, în urma unui conflict cu mătușa sa, noului paroh i s-a cerut să plece. Femeia a declarat că nu mai este de acord ca nepotul său să mai slujească în biserica respectivă, motivând că va permite accesul în biserică doar după schimbarea unui alt preot de către Mitropolia Basarabiei.

Locuitorii din Răzeni susțin că moștenitoarea descuie biserica doar atunci când vrea ea și au amenințat cu proteste. Recent, femeia s-a deplasat la Mitropolia Basarabiei și a înapoiat antimisul – cartea religioasă care atestă dreptul de a sluji, comunicând că se dezice de Mitropolia Basarabiei și că la biserică va sluji alt preot, din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Reprezentanții Mitropoliei Basarabiei au precizat că se desfășoară o anchetă internă și vor comenta situația după încheierea acesteia.

Imagini din timpul conflictului a publicat Partidul Democrația Acasă.

Maria Palade

https://shok.md/