(VIDEO) Proteste de amploare la Tbilisi, Georgia, față de invazia rusă în Ucraina. Oameni au ieșit și la Roma, Dublin, Sankt Petersburg

 (VIDEO) Proteste de amploare la Tbilisi, Georgia, față de invazia rusă în Ucraina. Oameni au ieșit și la Roma, Dublin, Sankt Petersburg

Proteste de amploare în Georgia față de războiul declanșat de Rusia. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile din Tbilisi, Georgia. Oamenii s-au mobilizat pentru a susţine Ucraina şi protestează faţă de decizia lui Putin de a intra cu armata în această ţară. Au avut loc manifestații și la Dublin, Roma, Sankt Petersburg, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Manifestațiile din Georgia, planificate pentru a arăta solidaritatea cu Ucraina, au căpătat un ton antiguvernamental din cauza lipsei de răspuns a autorităților la invazia rusă. În urma unui miting pro-Ucraina de joi, mii de georgieni au ieșit din nou pe străzile din centrul Tbilisi vineri seară pentru a protesta împotriva a ceea ce a fost numit „Visul Rusiei” – o referire la partidul „Visul Georgian” aflat la guvernare, scrie oc-media.org.

Sute de oameni au ieșit și astăzi, pentru a doua zi la rând, pe străzile din Sankt Petersburg, să protesteze față de invazia decisă de liderul de la Kremlin. Aproape 1.900 de oameni au fost arestați în Rusia, pentru că au participat la proteste anti-război. Manifestații au avut loc joi în mai multe orașe din Europa și din lume.

Oameni au ieșit și la Roma, iar la Dublin a avut loc un protest în fața ambasadei Rusiei din Irlanda. Acolo, mai multe persoane furioase au asaltat mașina ambasadorului rus care încerca să intre în ambasadă.

 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și