(video) S-a visat polițist: Un tânăr, sancționat după ce s-a filmat pe Tik Tok, în uniformă

 (video) S-a visat polițist: Un tânăr, sancționat după ce s-a filmat pe Tik Tok, în uniformă

Un tânăr, îmbrăcat într-o geacă și cu un chipiu cu semnele distinctive ale Poliției Republicii Moldova, a postat un video ieri pe Tik Tok, imaginile ajungând și în atenția poliției. Oamenii legii anunță că acesta urmează să fie audiat, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Astfel, materialul pe caz a fost expediat potrivit competenței Inspectoratului de Poliție Hîncești, pentru a fi inițiată procedura contravențională.

 

Potrivit poliției, bărbatul a încălcat prevederile art. 324 din Codul Contravențional al Republicii Moldova „Uzurparea de calităţi oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităţilor publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoţită de săvârșirea unei infracţiuni” și riscă o amendă între 900 și 2400 de lei.

 

Inspectoratul General al Poliției precizează că nu va tolera denigrarea imaginii angajaților, a instituției și amintește că uniforma de serviciu poate fi purtată doar de persoanele cu statut special, în timpul serviciului.

 

Vezi video pe UNIMEDIA.