(video) S-au enervat la culme: E o prostie, b*ea. Zeci de oameni au făcut cale întoarsă de la secțiile de votare din municipiul Bălți

 (video) S-au enervat la culme: E o prostie, b*ea. Zeci de oameni au făcut cale întoarsă de la secțiile de votare din municipiul Bălți

Bălțienii s-au enervat la culme, după ce au aflat de anularea alegerilor, cu o oră înainte de scrutin.  Zeci de oameni au mers dis-de-dimineață  să-și exercite dreptul la vot, dar au găsit secțiile închise. Aceștia susțin că „e o prostie”, relatează SHOK.md.

Alegătorii, dezamăgiți  au făcut cale întoarsă de la secțiile de votare din municipiul Bălți.

„Idioți. Cum au amânat alegerile, au putut să o facă mai devreme nu acum cu o oră înainte de scrutin. Unii oameni deja au fost, dar ei trebuiau să se ducă pentru că nimic nu era clar.”

„De ce au suspendat? Eu am venit să votez. Chiar l-au suspendat? Incredibil”.

Protest mare la Bălți. Sute de oameni s-au adunat în fața Judecătoriei Bălți pentru a o susține pe Marina Tauber. Magistrații examinează în aceste clipe cererea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării în cursa electorală a candidatei partidului „Șor”  la funcția de primar.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.
„„În context, membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu 2 candidaţi”.

Hotărârea vine după ce magistrații Curții de Apel Bălți au păstrat decizia instanței de fond de eliminare a candidatului electoral Marina Tauber din cursa electorală.

Citește și