(video) Secretul frumuseții fără intervenții chirugicale: Rodica Ciorănică dezvăluie detaliile unei proceduri inovative

 (video) Secretul frumuseții fără intervenții chirugicale: Rodica Ciorănică dezvăluie detaliile unei proceduri inovative

Rodica Ciorănică a împărtășit în mediul online, cum își menține frumusețea fără a aplica la  intervenții chirurgicale. Jurnalista a fost în vizită la centrul Melissa, pentru a-și face cel mai nou tratament facial și anume, procedura HIFU- reprezintă un lifting facial nechirurgical cu un aparat special, care stimulează regenerarea colagenului existent în piele, dar și neocolageneza, formarea de colagen nou, „Efectul procedurii este imediat, neagresiv”, a spus Ciorănică pe o rețea de socializare, scrie SHOK.md.

Medicul, Larisa Colomeeț de la centrul „Melissa” a oferit mai multe detalii pentru SHOK.md, despre această procedură.

Cum funcționează HIFU?

Tehnologia HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) sau Ulterapia se bazează pe ultrasunete de frecvențe înalte intens focusate care stimulează  regenerarea colagenului existent în piele, dar și neocolageneza, formarea de colagen nou. HIFU este singurul tratament non-invaziv care utilizează ultrasunete și propriul proces natural de vindecare a corpului pentru liftingul non-chirurgical al pielii care și-a pierdut elasticitatea și fermitatea.

Pot fi astfel tratate zona din jurul ochilor (riduri perioculare și lifting-ul sprâncenelor), frunte, șanțuri nazogeniene, zona periorală (comisurile buzelor), zona gâtului și decolteul, precum și ovalul feței (refacerea conturului ferm al feței).

HIFU folosește ultrasunetele focusate pentru a penetra pielea, fără a o leza, și a ajunge în profunzimea tesutului  subcutanat si pana la SMAS (sistemul musculoaponevrotic  superficial) unde își exercita efectul de lifting prin crearea la o temperatura de peste 46 C (optimă pentru regenerarea colagenului) de puncte de coagulare dispuse la distanțe egale. Astfel se obține contractarea fibrelor de elastina si producerea de colagen nou, precum și regenerarea colagenului existent.

Când se văd rezultatele tratamentului?

Procesul de rejuvenare și de lifting începe imediat după ședință, însă devine vizibil în săptămânile următoare, fiind necesare ședințe suplimentare în functie de schema de tratament personalizata. Rezultatele finale ale unui singur tratament se văd la 2-3 luni de la ședință, timp necesar regenerării colagenului.

HIFU este singura procedură aprobată de FDA de a ridica pielea laxă și lipsită de fermitate din aceste zone greu de tratat folosind energia ultrasunetelor în condiții de siguranță.

Care sunt avantajele HIFU?

  • Tehnologie non-invazivă și sigură prin care se obține efectul de lifting al zonelor tratate prin intermediul ultrasunetelor care activează procesul natural de regenerare.
  • Permite tratarea laxitatii cutanate și a lipsei de fermitate a pielii.
  • Înaltă acuratețe și control în timpul tratamentului datorită scanării ce permite plasarea fasciculului focalizat pe zona de tratat și posibilitatea ajustării parametrilor de lucru, pentru un tratament individualizat.
  • Alternativa la liftingul chirurgical, non-invazivă, nedureroasa.