(video) Stela Botez, mireasă în costum cusut de ea. „Am brodat și cămașa mirelui”

 (video) Stela Botez, mireasă în costum cusut de ea. „Am brodat și cămașa mirelui”

Interpreta de muzică populară, Stela Botez, cunoscută și cu numele de „fata cu cobză” este de câteva zile femeie măritată. Nu a fost o nuntă ca multe la care a fost invitată să cânte și nici una atipică, ci mai degrabă o nuntă tradițională. Petrecerea a avut loc sâmbătă, pe 30 octombrie, iar cununia religioasă o zi mai târziu.

Potrivit aquarelle, mireasa nu a purtat rochia albă cu diferite aplicații care să-ți ia ochii, așa cum se întâmplă adesea, ci un costum tradițional brodat chiar de ea. Pe post de voal a purtat o năframă, pe care mulți au remarcat-o în singura poză postată de interpretă pe rețelele sociale. Ceea ce mulți nu știu este că acea năframă are 100 de ani și a fost cumpărată de la o altă interpretă cunoscută, Maria Sarabaș, cu 500 de roni, echivalentul a 100 de euro. Pe vremuri, năframe purtau doar soțiile de boieri și se prindeau după o tehnică specială. În ziua nunții sale, Stela s-a inspirat de la cântăreața de muzică populară, Elena Dorobanțu, originară din zona Olteniei din România.

De costumul mirelui, tradițional și el, s-a ocupat tot mireasa. Două săptămâni i-a luat Stelei Botez să brodeze ia ei și cămașa iubitului.

Alt detaliu la care nici invitații, nici admiratorii mirilor nu s-ar fi așteptat este dansul. Și el tradițional, însă … surpriză! Dat fiind faptul că soțul interpretei este antrenor de fitnes, au decis să combine elementele de dans tradițional cu cele de aerobică.

Nici dezbrăcatul miresei nu a fost ca multe altele. Pe de o parte emoționant, pe de alta plictisitor și sufocant pentru miri. În loc de tot felul de eșarfe, halate și alte piese vestimentare, nașa a împodobit mireasa cu elemente din straie naționale specifice zonei de sud a țării noastre. Într-o ordine deloc întâmplătoare, i-a fost pusă o pestelcă de scenă, apoi o pestelcă specifice unei gospodine, un brâu și o broboadă tradițională, pe care Stela o va purta de acum încolo la spectacolele sale.

Pe mireasă o știe toată lumea, dar cine este alesul inimii ei? Ei bine, am aflat și asta. Numele lui este Ionel Echim, sportiv de performanță, iar de ceva vreme este antrenor de fitnes la o sală din Nisporeni pe care o și administrează. Relația lor a început în luna februarie a acestui an, iar logodna a avut loc pe 31 iulie. Și pentru că Stelei nu-i place să poarte inele, iubitul ei a ținut cont și a gândit logodna așa încât s-o impresioneze până la apogeu. I-a pus pe deget un inel croșetat, într-o dimineață, când a decis să-i pregătească micul dejun. Mai intim și mai simbolic, zău că nu se putea!