(VIDEO) Topul celor mai scumpe videoclipuri din toate timpurile: Recordul datează din 1995

 (VIDEO) Topul celor mai scumpe videoclipuri din toate timpurile: Recordul datează din 1995

 Just Jared au realizat topul celor mai scumpe videoclipuri din toate timpurile, iar pe titanii Madonna și Michael Jackson îi regăsim de mai multe ori în clasament, scrie SHOK.md.

Cântăreții și casele de producție care îi reprezintă au, uneori, bugete incredibile pentru videoclipuri. Mulți investesc sume impresionante pentru a se asigura că piesele și materialele video care le reprezintă sunt de-a dreptul memorabile și că pot deveni adevărate imnuri pentru generații întregi, relevante nu numai la nivel auditiv, ci și vizual.

10.  Limp Bizkit, “Rollin’ (Air Raid Vehicle)”

Regizat de liderul grupului, Fred Durst, în anul 2000, clipul piesei “Rollin’ (Air Raid Vehicle)” a costat nu mai puțin de trei milioane de dolari. Au apărut vedete precum Ben Stiller și Stephen Dorff și a fost filmat parțial la World Trade Center.

9.  MC Hammer, “2 Legit 2 Quit”

În 1991, MC Hammer a investit 2,5 milioane de dolari într-un clip de aproape 15 minute, pentru piesa „2 Legit 2 Quit”, în care au apărut vedete precum Jim Belushi, James Brown sau Tony Danza.

8.  Michael Jackson, “Bad”

2,2 milioane de dolari au fost investite în producerea videoclipului melodiei „Bad”. Martin Scorsese a regizat clipul piesei lui Michael Jackson, ce a fost filmat în Brooklyn timp de mai bine de o lună. Produsul final are 18 minute ca durată.

7. Aqua, “Cartoon Heroes”

Aqua, trupa danezo-norvegiană cunoscută mai ales pentru hitul „Barbie Girl”, a investit 3,5 milioane de dolari în clipul futuristic al piesei „Cartoon Heroes”.

6. Guns N’ Roses, “Estranged”

Nu mai puțin de patru milioane de dolari s-au cheltuit pentru videoclipul rockerilor de la Guns N’ Roses, pentru cântecul “Estranged”, ce include filmări de la Olympiastadion, din Munchen.

5. Michael Jackson, “Black or White”

Tot patru milioane de dolari s-au investit în 1991 pentru „Black or White”, unul dintre cele mai cunoscute și urmărite clipuri din toate timpurile. Filmul de 11 minute a doborât toate recordurile când a apărut pentru prima dată la tv, jumătate de miliard de oameni urmărindu-l. Macaulay Culkin și Tyra Banks sunt doar două dintre starurile care au apărut în clip. La valoare de astăzi, prețul s-ar ridica la 7,6 milioane de dolari.

4. Madonna, “Bedtime Story”

Madonna nu putea lipsi din top. Piesa „Bedtime Stories” a beneficiat de un videoclip care a costat cinci milioane de dolari. Realizat în 1994, acesta a inclus efecte digitale suprarealiste, considerate foarte avansate, dar și foarte scumpe pentru momentul respectiv. Direcția creativă i-a aparținut regizorului Mark Romanek.

3. Madonna, „Die Another Day”

Medalia de bronz la capitolul investiții în videoclipuri îi revine tot Madonnei, de data aceasta pentru piesa „Die Another Day”. 6,1 milioane de dolari s-au cheltuit pentru clipul melodiei de pe coloana sonoră a filmului omonim din seria James Bond.

2. Madonna, “Express Yourself”

Pe locul doi o găsim tot pe Madonna, de data aceasta cu clipul pentru „Express Yourself”, regizat în 1989. Dacă ne-am lua după prețurile actuale și am calcula inflația, suma totală ar depăși 10 milioane de dolari. La acea vreme s-a plătit jumătate din acest preț. Solista a fost și foarte implicată în ceea ce au însemnat toate aspectele producerii acestui videoclip.

1. Michael Jackson and Janet Jackson, “Scream”

Recordul Madonnei a fost doborât în 1995 de frații Janet și Michael Jackson, cu videoclipul piesei „Scream”, pentru producerea căruia s-au investit, la acea vreme, șapte milioane de dolari. Premiera lui a fost vizionată de aproximativ 64 de milioane de oameni. Regizorul Mark Romanek, cel care a lucrat și cu Madonna, a făcut clipul.

Maria Palade

https://shok.md/