(video) Trăiește cu două pancreasuri și trei rinichi. Prima femeie din Moldova care s-a tratat de diabet

 (video) Trăiește cu două pancreasuri și trei rinichi. Prima femeie din Moldova care s-a tratat de diabet

Trăiește cu două pancreasuri și trei rinichi. Este vorba despre Cristina Postolachi, prima femeie din Moldova care s-a tratat de diabet zaharat. Aceasta a dezvăluit în cadrul proiectului „Monolog”, că de mică avea același vis „să se trateze”, iar în anul 2018 s-a realizat. Cristina a avut o operație de dublu transplant în SUA. „În dimineața de 11 decembrie, m-am născut a doua oare”, a spus tânăra.

„Când abia împlinisem șapte ani, într-o seară mă simțeam foarte rău. Părinții m-au dus la spital. Nu știu de unde medicii au hotărât că am ceva la stomac, m-au băgat în Spitalul de Boli Infecțioase și îmi puneau picurători cu glucoză non-stop, până în momentul în care am căzut în comă. 

Spre norocul meu a venit un medic din alt spital, care le-a zis să-mi verifice glicerina în sânge și s-a depistat că e foarte mare, deja am fost adusă la Chișinău. Sunt de la nordul Moldovei, de la Drochia și din nefericire totul s-a întâmplat acolo”, a dezvăluit femeia.

Cristina s-a învățat să-și injecteze singură insulină, de la o vârstă fragedă. Aceasta a menționat „că e jale de copilul de atunci”, întrucât ascundea de semenii săi că e bolnavă.

În anul trei de facultate, aceasta a plecat în Statele Unite ale Americii.

„Îmi aduc aminte când am plecat în SUA, medicul se uită la mine și mă întreabă mirat: tu mai ești pe așa insulină. Doamne! Mi-a permis să mănânc pizza. paste și Coca-Cola, eu am început a plânge. Nimeni nu mi-a spus la mine în țară că eu sunt om ca toți oamenii și pot mânca orice, dacă-mi calculez carbohidrații și doza de insulină.

Diabetul și pastilele de dureri mi-au ruinat rinichii mult mai rapid decât trebuia să fie, eu am avut nevoie de dublu transplant. În decembrie 2018 medicul mi-a zis că au găsit donator.În momentul acela, n-am realizat că a murit cineva sănătos. Am început să plâng de fericire. Donatorul era un băiat de 33 de ani, din nefericire a murit de la o traumă cerebrală”.

În dimineața de 11 decembrie, 2018 Cristina s-a născut a doua oare. „Eu fac două zile de naștere”.

Vezi mai mult în video.