(video) Voronin, despre testarea profesorilor nevaccinați, din cont propriu: Din sărăcia lor să mai plătească și testul? Majorați-le salariile

 (video) Voronin, despre testarea profesorilor nevaccinați, din cont propriu: Din sărăcia lor să mai plătească și testul? Majorați-le salariile

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, este vaccinat contra Covid și îndeamnă și cetățenii să se imunizeze. Acesta susține și testarea profesorilor nevaccinați, la fiecare două săptămâni, însă nu din cont propriu, ci gratuită sau propune, drept soluție, majorarea salariilor cadrelor didactice. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a 4-a, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Vladimir Voronin spune că este vaccinat și susține că oamenii nu trebuie să se joace cu viața proprie: „Nu știu din care considerente, absolut nu îi înțeleg pe oamenii care refuză. Dimpotrivă, să stea cât mai repede în rând și să ceară să fie vaccinați. În fiecare zi peste 500, aproape 800 de cazuri noi. Eu mâine mă duc să-l petrec pe ultimul drum pe primul conducător din viața mea, da, Covid. Oamenii se joacă cu viața proprie. Maia s-a jucat cu buletinul și a adus nu știu pe cine la guvernare, dar ei se joacă cu viața o proprie. Nu, nu e serioasă treaba asta. Noi suntem vaccinați și regulat facem teste, de două ori pe lună, din proprie inițiativă. Mai mult pentru că ceea cu ce mă ocup eu, ceea ce se numește în Moldova politică, dragă Doamne, am multe întâlniri, discuții și aici în Chișinău, și chiar și în același Parlament, și în teritoriu. De aceea, trebuie să fim atenți”.

Liderul PCRM a comentat și decizia autorităților de a obliga cadrele didactice nevaccinate să se testeze de două ori pe lună, din cont propriu: „Decizia este foarte bună, numai nu din cont propriu. Dacă vom compara salariul și prețul la test, atunci pedagogii trebuie să lucreze pentru instituțiile care fac test. Majorați salariile la suma aceasta de teste de două ori pe lună și lumea va face teste cu mare plăcere, au grijă de sănătate. Acum toți conștientizează ce înseamnă zaraza aceasta de Covid, pandemia aceasta. Dar e mai simplu să le faceți gratis. Hotărâți problema aceasta. De ce v-ați rupt așa de tare la guvernare? Făceți ceva serios până la urmă, dar nu așa: Я сказал și e tot. Și ce dacă „ты сказал”? Tu asigură ca să fie executat ceea ce ai spus. Eu am spus și gata”.

„Da, trebuie să facă test, dar nu trebuie să plătească bani pedagogul, dimpotrivă, trebuie de majorat salariul pedagogilor, dar nu să îi punem din sărăcia aceasta să mai plătească și pentru test. Categoric sunt împotrivă, dar test trebuie de făcut, pentru că este vorba despre copii. E periculoasă chestia aceasta, pe urmă să nu le pară rău, să nu ne întoarcem la vestitul nostru proverb: Dă, Doamne, mintea moldoveanului de pe urmă”, a conchis Voronin.

Gheorghe Gonța – Vladimir Voronin s-a vaccinat contra… | By…