(video) YouTuber-ul Trevor Jacob recunoaște că a prăbușit intenționat un avion pentru vizualizări

 (video) YouTuber-ul Trevor Jacob recunoaște că a prăbușit intenționat un avion pentru vizualizări

Un YouTuber care a prăbușit intenționat un avion pentru a obține vizualizări a pledat vinovat pentru obstrucționarea unei anchete federale, spun procurorii americani, potrivit BBC.

În noiembrie 2021, Trevor Jacob a plecat de pe aeroportul din Santa Barbara, California, într-un zbor solo, cu camere montate pe avionul său, luând cu el o parașută și un selfie stick.

Avionul s-a prăbușit în Pădurea Națională Los Padres la 35 de minute după decolare. Trevor Jacob, în ​​vârstă de 29 de ani, a mers pe jos până la locul accidentului și a recuperat imaginile, pe care le-a postat pe YouTube o lună mai târziu. Acesta are peste 2,9 milioane de vizualizări până în prezent.

Unii internauți au fost sceptici cu privire la prăbușire, observând că acesta purta deja o parașută și nu a făcut nicio încercare de a ateriza avionul în siguranță. El a raportat incidentul la Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, care a spus că este responsabil pentru curățarea locului accidentului. Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției, Jacob a susținut ulterior că nu cunoștea locul prăbușirii. Acesta a declarat că a filmat videoclipul ca parte a unui contract de sponsorizare a unui produs, a anunțat joi Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat.

El „nu intenționa să ajungă la destinație, ci plănuia să se catapulteze din avionul său în timpul zborului și să se filmeze pe sine parașutându-se și pe avionul său prăbușindu-se”, a informat Parchetul american pentru Districtul Central din California.

„Ba da, s-a întors cu elicopterul, a securizat și a îndepărtat epava, pe care ulterior a distrus-o”, se arată în declarație.

Se așteaptă ca Trevor Jacob să aibă prima înfățișare în instanță în următoarele săptămâni. Licența sa de pilot i-a fost retrasă anul trecut, iar acum riscă până la 20 de ani de închisoare.

Avocatul acestuia nu a răspuns solicitării BBC de a face comentarii.

 

Aura Mereuta

https://shok.md