Violată ani la rând de propriul tată: „El spunea că e secretul nostru. Mama, când a aflat, m-a întrebat doar dacă a curs sânge”

 Violată ani la rând de propriul tată: „El spunea că e secretul nostru. Mama, când a aflat, m-a întrebat doar dacă a curs sânge”

A fost violată ani la rând de propriul tată, iar mama sa încă e căsătorită cu el. Este povestea emoționantă a unei tinere din Moldova, care a relatat despre teroarea și chinul prin care a trecut încă din copilărie, în cadrul unui Monolog cu Dorin Galben. „Am fost abuzată sexual de tatăl meu biologic și asta m-a adus la dezamăgirea totală în bărbați, frica și neîncrederea în ei”, a spus aceasta.

„Suntem o familie obișnuită, dintr-un sat de la sudul Moldovei. Tatăl meu obișnuia să ne lovească, dacă lui nu-i plăcea ceva. El servea uneori și când o făcea, era destul de urât.  Prin clasa a cincea auzeam adesea de la colegii mei că tatăl tău a fost la o doamna X, mama fiind plecată în Rusia. El niciodată nu a respectat-o pe mama și o manipula că dacă va divorța, nu o să mai vadă copii. Ea încă locuiește cu el, știe de toate prostiile pe care le-a făcut”.

A început să-și urască propriul tată, după ce acesta a început să o atingă pe la zonele intime: „Îmi pipăia sânii, se uita la fesele mele. A început să fie mai iubitor cu mine, credeam că e ceva bine. Luând în considerație că astăzi mă bătea, iar după o câteva ore mă îmbrățișa și îmi punea mâna la sâni. Credeam că așa își manifestă dragostea față de mine.

Dacă voiam să plec la dansuri, joacă îmi spunea să-i arăt un sân și eu făceam asta. Când era nevoie de produse în casă, el o trimitea pe sora mea la magazin, iar pe mine mă ținea mai mult alături de el. Eu observam diferența aceasta, dar el spunea că ea e fata mea, pentru că seamănă foarte mult cu mine și o iubesc foarte mult.

Plus că mama fiind foarte sensibilă și permanent plângea, asta a început să mă deranjeze foarte tare. Văzându-l pe el foarte autoritar și puternic, am luat decizia ca să fiu ca el și niciodată să nu plâng, îmi părea că e ceva urât”.

După ce ar fi abuzat-o sexual, tatăl  său i-a spus: „să nu zic la nimeni, acesta e secretul nostru.

„Nici până-n prezent n-am discutat ce s-a întâmplat, de aproape trei ani de zile nu vorbim cu el. Niciodată nu a zis nimic.

O perioadă nu au fost tentative de act sexual, dar atingerile nu au lipsit. Dacă vreai ceva arată-mi sânul. Fiind vara, mereu mă chema să-l spăl pe spate. Când mama și sora erau acasă, el era în lenjerie, dar când plecau undeva, el era gol.

Traume au rămas. După ani, eu nu puteam să privesc un bărbat gol, nici să-l ating.

Mama nu vedea chestia asta, sau nu voia să vadă. Când am discutat, ea a rămas în șoc pentru că niciodată nu și-a imaginat că propriul tată poate să facă așa ceva.

Mama nu a vorbit cu sora ei, aproape 15 ani pentru că i-a zis că bărbatul tău s-a dat la fiica mea și că a fost defapt acolo actul sexual. Ele au început tocmai acum să vorbească, dar nu discută despre subiectul dat. N-am avut o copilărie frumoasă”:

La vârsta de 17 ani, tânăra i-a spus mamei că a fost abuzată sexual de tatăl său, dar aceasta nu a crezut-o.

„Momentul când i-am spus mamei a fost că eu voiam să plec în sat cu verișoara mea, dar tata a zis categoric nu. Eu am început a țipa că te dau la poliție, că nu mai pot. 

Atunci mama m-a întrebat, de ce tu permanent insiști atâta să-l dai la poliție. Eu i-am zis că bărbatul tău m-a violat. De ceva timp, eu lui îi spuneam băi. Urăm să-i spun tată, dar nu puteam să-i zic.

Unica întrebare a mamei, după ce a aflat de viol a fost: A curs sânge. Asta a fost o dezamăgire pentru mine. Eu am plecat din acasă atunci, ea a rămas și a discutat cu tata. El a început să înjure și i-a zis că dacă ceva nu vă place, uite ușa. 

La vârsta de 18 ani a plecat în Asia. Tânăra a dezvăluit că nu-și putea construi o relație. Avea problema vaginismului (disfuncție sexuală caracterizată prin spasme dureroase ale mușchilor din jurul vaginului). „Eu nu mă iubeam pe mine, nu-mi plăcea să văd bărbatul gol.

Ani la rând i-am spus mamei să divorțeze și nu o făcea. Am înțeles că vorbesc cu un perete. Ea până și în prezent e împreună cu el. Este dependentă de el”.

Tânăra a avut câteva relații nereușite, după toate dezamăgirile a decis să plece peste hotare, acolo unde și-a întâlnit actualul iubit, de la care așteaptă și un copil. 

„Momentul cel mai interesant a fost când acum două luni mama a revenit în Moldova. S-a certat cu tatăl meu. Nu mi-a zis nimic mi-e, doar surorii. Ea mi-a povestit tot și atât de nervoasă eram că i-am zis surorii mele: abia aștept să fiu însărcinată și să-i zic mamei că am nevoie de tine, te oprești aici lângă mine, pentru că eu în Moldova nu vin și peste două luni am aflat despre de sarcina mea.  Atât de mult timp îmi doresc ca mama să divorțeze de el și să fie fericită”.

Tânăra a venit și cu un îndemn pentru toate mămicile „să fie atente la soțul lor”. 

„Din nefericire așa cazuri sunt multe. Recent am trecut prin asta, când am revenit în Moldova și nepoata prietenii mele era inhibată, refuza să stea cu noi.  Îi zic prietenii mele ca să vorbească cu ea, că-mi pare că nu e bine. 

Tatăl prietenei mele a murit acum câțiva ani, iar mama ei și-a găsit un nou bărbat. Când s-a dus să vorbească cu nepoțica a aflat că bunicul vitreg se dă la ea. 

A fost o situație când s-a trezit cu el în dormitor. El a fost arestat”.

La final tânăra a spus că nu-și va ierta tatăl, chiar dacă o să-și ceară scuze. 

 

Citește și