(FOTO) Viorel Mardare ar fi împlinit astăzi 40 de ani: „Eu nu credeam că există atâta dragoste în jur”

 (FOTO) Viorel Mardare ar fi împlinit astăzi 40 de ani: „Eu nu credeam că există atâta dragoste în jur”

Vinăria Purcari îl omagiază pe Viorel Mardare, care ar fi împlinit astăzi, 7 octombrie, 40 de ani, lansând  o ediție limitată de vin Freedom Blend care poartă numele VIOREL. Vinul VIOREL NU va fi comercializat, ci doar distribuit prietenilor, rudelor, colegilor de breaslă și celor care l-au susținut pe Viorel Mardare în lupta sa cu maladia care i-a curmat viața, scrie SHOK.md.

Pe eticheta sticlei de vin-omagiu VIOREL se regăsește o imagine publicată de Viorel Mardare pe Facebook,  ce a ajuns să fie cunoscută drept „inima lui Viorel”, alături de una dintre reflecțiile sale scrise după ampla campanie de caritate lansată în vederea colectării banilor necesari pentru tratamentul anticancer:

„Eu nu credeam că există atâta dragoste în jur”, precum și semnătura regretatului regizor. Pe contraetichetă poate fi citit următorul mesaj:

Suntem trecători și suntem eterni.

Aici și acolo, acolo și aici.

Pretutindeni e loc pentru bunătate, visare și înviere…

Viorel Mardare ne îndeamnă să luptăm pentru viață.

Să iubim viața, să fim liberi, recunoscători.

Aici și acolo. Acolo și aici.

Victor Bostan, directorul general al Vinăriei Purcari, a declarat că s-a implicat personal în acest proiect de suflet, dat fiind faptul că l-a cunoscut pe Viorel Mardare ca pe un Om al creației, ca pe un Om care a iubit și a dăruit binele. „Dorim ca prin acest gest să cinstim și să omagiem talentele sclipitoare ale Moldovei noastre”, a adăugat Victor Bostan.

Sora neuitatului cineast, Angela Mardare, a ținut să transmită următorul mesaj: „Când am văzut sticla „inimoasă” de VIOREL, primul gând a fost că: „Uite, Viorel, ai și tu propriul vin!”.  La vinuri mă pricep fix ca la parfumuri, adică numai am auzit că există note de mijloc, note de vârf și încă nu mai știu de care note. Vinul ce-ți poartă numele are o notă de bază – NOTA DE INIMĂ.  Făcut din inimă, livrat de la inimă la inimi, cu drag pentru tine și pentru moștenirea pe care ne-ai lăsat-o.

Te iubesc. Te iubim.”

Boala lui Viorel a mobilizat sute de oameni într-o campanie online de donații cu un singur scop, să fie salvat, iar Republica Moldova să nu piardă un om atât de talentat.

După ce în 2016 acesta a uimit aproape întregul mapamond cu filmuleţul „Go on. Fruits from Moldova”, în care melodia lui Freddy Mercury a ajuns să fie interpretată într-un mod mai deosebit de moldoveni, anul trecut, dânsul a realizat o altă „capodoperă” cinematografică – #BeOurGuest, în care apare, nimeni altul decât aşa zis-ul Brad Pitt.

„Ieşite din uz au fost valorile de care mă ţineau părinţii. Altfel, eram azi deputat sau businessman”, zicea Mardare într-un material pentru revista VIP Magazin, în anul 2013, cu 32 de offorisme.

 Casele unora au prea mult… termopan şi tăcere. Sătule de iarbă sunt… doar vacile din Amsterdam. Timp de doi ani… simt. Unele femei sunt ca… celelalte femei”, mai spunea regizorul în offorismele sale.

Maria Palade

https://shok.md/