„Voi face totul pentru a ucide cât mai mulți”, mesajul înfiorător al atacatorului de la universitatea din Rusia. Au apărut noi imagini

 „Voi face totul pentru a ucide cât mai mulți”, mesajul înfiorător al atacatorului de la universitatea din Rusia. Au apărut noi imagini
0Shares

Au apărut noi imagini cutremurătoare cu atacul armat de la Universitatea din Perm soldat cu 8 morți și cel puțin 19 răniți. De asemenea, autoritățile au revenit asupra informației potrivit căreia atacatorul a fost ucis, spunând că acesta este rănit, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Mass-media locală l-a identificat pe agresor ca fiind Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani. Într-o postare pe rețelele sociale scrisă cu puțin timp înainte de atac, el a explicat procesul de obținere a permisului port-armă, cum se poate trece cu succes testul psihologic și a spus că a ales universitatea pentru că „a comis o greșeală gravă” în trecut.

Textul pare scris de un tânăr foarte tulburat.

„M-am gândit întotdeauna la moarte”, a scris el. „Nu știu câți pot ucide, dar voi face totul pentru a lua cât de mulți cu mine.”

Un purtător de cuvânt al gărzii naționale ruse a confirmat că tânărul deținea legal arma de vânătoare.

Perm shooting

Perm shooting

Perm shooting

Perm university shooting

atac-armat-perm (20)

atac-armat-perm (21)

Shooting occurs at Perm State University in Russia

Shooting occurs at Perm State University in Russia

Perm university shootingShooting occurs at Perm State University in RussiaShooting occurs at Perm State University in RussiaShooting occurs at Perm State University in Russiaatac-armat-perm (2)

Vladimir Putin: „E o mare nenorocire”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că atacul armat din campusul universitar din Perm este „o mare nenorocire” pentru Rusia, o dramă soldată cu şase morţi şi 28 de răniţi, relatează AFP.

„Este o mare nenorocire nu numai pentru familiile care au pierdut un copil, ci pentru întreaga ţară”, a spus el în direct la televiziune, făcând apel la forţele de ordine să elucideze motivaţiile atacatorului.

„Niciun cuvânt nu poate atenua durerea doliului, a acestor pierderi, în special pentru că este vorba despre tineri care abia îşi începeau viaţa”, a spus el.

Bilanţul atacului armat comis luni dimineaţă de către un student la Universitatea Naţională de Cercetare din Perm, oraş din Ural în estul Rusiei, a crescut la opt morţi şi cel puţin 19 răniţi, iar atacatorul a fost rănit, înainte să fie arestat, a anunţat Comitetul de anchetă rus, în timp ce mai multe media ruse transmiseseră că acesta a decedat în urma rănilor.

„La 20 septembrie, un student aflându-se într-una din clădirile universităţii a deschis focul asupra persoanelor din jur. În consecinţă, opt persoane au decedat, iar mai multe altele au fost rănite”, a indicat într-un comunicat Comitetul de anchetă însărcinat cu investigaţiile cele mai importante în Rusia.

Bilanţul nu este definitiv, indică acelaşi comitet, lăsând să se înţeleagă că bilanţul victimelor ar putea să crească în următoare ore.

0Shares