Voleibalistă de 18 ani, decapitată de talibani. Noul regim de la Kabul a început vânătoarea de sportive

 Voleibalistă de 18 ani, decapitată de talibani. Noul regim de la Kabul a început vânătoarea de sportive

Mahjubin Hakimi avea doar 18 ani și una dintre cele mai promițătoare jucătoare de volei din echipa la care era legitimată, scrie SHOK.md cu referire la romaniatv.

Mahjubin Hakimi a fost decapitată de talibani la Kabul, la începutul lunii octombrie, dar povestea ei cumplită a fost spusă abia acum, deoarece părinții ei se temeau de represalii. Sportiva evolua pentru echipa municipală de volei din Kabul, Kabul Municipality Volleyball Club, înainte de prăbușirea guvernului afgan anterior și, după cum relatează Times of India, era una dintre cele mai bune jucătoare. Cu echipa sa de 14 fete, scrie Independent Persian, a participat la o serie de competiții internaționale și a câștigat, de asemenea, mai multe premii.

Unul dintre antrenorii echipei naționale de volei feminin afgan a confirmat că sportiva a fost ucisă, dar a spus că nimeni altcineva în afară de familia sportivei nu știa exact momentul și modul în care a avut loc execuţia. În urmă câteva zile, pe rețelele de socializare au circulat imagini cu capul tăiat al lui Hakimi, aceasta fiind principala dovadă a uciderii ei.

Antrenorul echipei a mai spus că doar două dintre jucătoarele echipei au reușit să scape din țară înainte ca talibanii să preia controlul, în luna august. Mahjabin Hakimi s-a numărat printre multele sportive care nu au reuşit să scape şi au ajuns să fie vânate de talibani. Unele dintre sportivele care au reușit să scape au vorbit de uciderea, în august, a unei alte jucătoare a acestei echipe, cu focuri de armă

Antrenorul a explicat că, de la preluarea puterii, talibanii „au încercat să identifice sportivele, în special pe cele ale echipei naționale de volei, care în trecut concurau la competiții internaționale și apăreau la televizor”.

Maria Palade

https://shok.md/