Zece ani de când maestrul Gheorghe Urschi nu ne mai bucură cu glumele sale: Vezi câteva imagini cu Regele Umorului

Acum zece ani, Gheorghe Urschi a suferit un atac cerebral, boala care i-a afectat funcțiile locomotorii și l-a pus într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, omul care a făcut să zâmbească o lume întreagă nu s-a dat bătut. Marele umorist, actor şi scriitor este un exemplu pentru toți cei care renunță la lupta cu viața atunci când dau de greu și când pare că toate corăbiile lor s-au pierdut. Deși nu a mai participă la spectacole, unde se adunau mii de oameni să-l asculte, a rămas în continuare foarte iubit de tineri și vârstnici la un loc, scrie SHOK.md.
În luna iunie, 2011 Regele Umorului a suferit un atac cerebral, în timp ce se întorcea dintr-un turneu din România. Acea zi a tras o linie între ce a fost şi … ce este. A urmat un an de spitalizare, printre care patru luni la o clinică din Israel.
Fiica maestrului a publicat câteva imagini, iar la descrierea a adugar următorul text: „10 iunie 2011, vineri. Bolnav de staționar nr. 2752 – Urschi Gheorghe. Accident vascular cerebral ischemic. Pe 08 septembrie 2011 internat la Loewenstein Hospital Rehabilitation Center (Israel). Este însoțit de fiică – Laura Urschi. Revenit în Moldova pe 12 ianuarie 2012, pe picioarele lui. Foarte puține poze.10 ani”.
Vezi mai jos câteva imagini cu Regele Umorului.
Maestrul la plecare. În Aeroport.

Gheorghe Ueschi la reabilitare

Maestrul alături de Laura Urschi si Arcadie Bluvștein.

La reabilitare.

Maestrul cu Nicolai Șatalov.

Gheorghe Urschi s-a născut în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. A urmat cursuri de actorie la Școala de teatru „Boris Șciukin” din Moscova (1965-1969).
După absolvirea studiilor la Moscova, a fost angajat ca actor la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău. A jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole: Steaua fără nume (Șeful gării), Serghei Lazo (Comisarul), Jucării de oțel (Christas), Jocul dragostei și al întâmplării.
De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte. El a scris câteva piese de teatru: Mezinul, Vom trăi și vom vedea, Testamentul.