Zinaida Julea împlinește astăzi 70 de ani: „E sărbătoare și răsună muzica”

 Zinaida Julea împlinește astăzi 70 de ani: „E sărbătoare și răsună muzica”
Artistă a Poporului, Zinaida Julea împlinește astăzi 70 de ani. „Admirăm sacrificiul şi răbdarea de care dați dovadă, precum şi harul divin”, a menționat, într-un mesaj de felicitare, șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir, scrie SHOK.md.
„Cunoscuta artistă de muzică populară și ușoară Zinaida Julea, Artistă a Poporului, deținătoare a ”Ordinului Republicii” își sărbătorește astăzi, onorabilul jubilee de 70 de ani. Acest prilej reprezintă momentul oportun pentru a Vă adresa recunoștința pentru talentul, munca și dedicația cu care sunteți miruită. Avem toată prețuirea pentru Dumneavoastră și pentru activitatea de creație pe care o exercitați cu pasiune. Atestăm şi admirăm sacrificiul şi răbdarea de care dați dovadă, precum şi harul divin, ce V-a îndrumat inspiraţia, căci de aici vine respectul pe care vi-l poartă în suflet numeroşi admiratori atât de la noi din țară, cât și de peste hotarele ei.
Să aveți putere, curaj și perspectivă ca să vă realizați cele mai sacre vise”, a scris Valentina.

În 1976 îi este conferit titlul de Artist emerit, iar în 1985 – cel de Artistă a Poporului. În 1993, i se conferă medalia „Meritul civic” și în 1997 – Ordinul Republicii.

La „Fluieraș”, vedeta l-a cunoscut pe clarinetistul Simion Brînzilă, cel care ulterior avea să-i devină soț și cu care are împreună o fiică, pe Zinuța. Din păcate, Simion Brînzilă moare când fiica interpretei împlinește un an și opt luni. Zinaida Julea nu se recăsătorește, iar prietenii familiei, Petrică și Dorina Sârbu, o ajută pe îndrăgita cântăreață. Fiica vedetei de muzică populară Zinaida Julea, a ales și ea muzica drept mod de a se realiza în viață.

Interpreta a cântat în ansamblu cu mari artiști precum Nicolae Sulac, Serghei Lunchevici, V. Copacinschi, I. Dascal, T. Ciobanu, Gh. Esanu, A. Botosanu, P. Zaharia, S. Branzila etc.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și