Zurgălăi din ambele „tabere”: Și Guvernul va pregăti târguri de Crăciun și concerte

 Zurgălăi din ambele „tabere”: Și Guvernul va pregăti târguri de Crăciun și concerte

Pandemia nu ne fură târgul de Crăciun în acest an. Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a anunțat că în acest an se planifică organizarea unui astfel de târg, dar și concerte cu muzică de Crăciun. La fel, a precizat că evenimentele vor fi organizate și în alte 10 orașe ale țării, fără a oferi însă detalii despre locații, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Vom avea târg de Crăciun cu produse autohtone și o serie de concerte cu muzică tradițională de Crăciun, nu doar în Chișinău, dar și 10 orașe ale țării și audiența va fi formată din copii orfani și persoane vulnerabile. Încercăm să le aducem o bucurie de Crăciun”, a spus Gavrilița.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a reiterat că municipalitatea va organiza sărbătorile de iarnă pe cont propriu, după ce a primit refuz de la Ministerul Culturii, la solicitarea de colaborare în acest sens. „Nu știu ce se întâmplă la Guvern,, dar noi nu vedem sens să fie divizate sărbătorile, să existe doi brazi, Moș Crăciun galben sau nu știu de care culoare. Toți Moș Crăciunii sunt ai noștri, ai tuturor, și brazii sunt ai noștri, ai tuturor, și sărbătoarea, așa că haideți să petrecem aceste sărbători împreună frumos”, a declarat Ceban.

Bradul din centrul capitalei a fost inaugurat acum 2 zile. Primăria a planificat mai multe evenimente și activități în contextul sărbătorilor.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și