(VIDEO) Familia Cârnaț ar cheltui 2000 euro lunar. Teodor: Nu observăm momentul dat
Probleme cu tatăl în copilărie =Probleme de cuplu la maturitate
Probabil te-ai întrebat de-a lungul timpului care este motivul pentru care ajungi să fii implicată în cele mai toxice relații. Dacă tu nu, atunci poate restul femeilor care citesc acum articolul (nu vreau să cred că sunt singura ciudată de pe lumea asta când vine vorba despre atașamente și relații cu bărbați). Având această problemă cam de când am realizat că îmi plac bărbații, am început să mă întreb dacă problema nu e cumva la mine, scrie SHOK.md cu referire la kudika.ro.
La bază lucrurile nu sunt atât de complicate: Relația cu partenerul de viață este puternic influențată de relația pe care ai avut-o cu tatăl tău în copilărie. Acum vine partea complicată: În subconștientul nostru de copil, am văzut în tată acea „primă dragoste”, iar pe el ca un model pentru viitor. Problema este că dacă în copilărie lucrurile nu au fost tocmai roz între tine și acesta, viitorul tău iubit va avea de suferit puțin. Puțin mai mult. Dar nu vreau să vă sperii, așa că hai să vedem în primul rând despre ce este vorba, iar în al doilea rând, cum putem depăși barierele psihologice și emoționale formate în urmă cu mulți ani.
Frica de abandon
Prima și cea mai întâlnită problemă este cea legată de teama pierderii unei persoane. Dacă ați întâlnit în viața voastră persoane care sunt cumva dependente de partenerul lor, nu le judecați. Fiecare dintre noi are piticii ei pe creier. Piticul fricos vine din absența tatălui în copilărie. Și mă ofer ca exemplu: Toată copilăria mea tata a fost mai mult absent decât prezent, iar atunci când era prezent… e altă poveste. Ideea este că atenția pe care el nu mi-a oferit-o în urmă cu câțiva ani m-a influențat foarte mult în relațiile următoare pe care le-am avut. Am trăit multe momente în care mă rugam ca iubitul meu să nu mă părăsească. Nu e funny, dar hai să nu ne sensibilizăm acum pentru că o problemă conștientizată este pe jumătate rezolvată. Cu atât mai mult, am găsit și restul reparațiilor spirituale: terapia. Și nu sunt nebună, vă jur.
Deși în ultima vreme lumea s-a mai acomodat cu termenul de „terapie”, încă există foarte multe persoane care judecă acest mod de a-ți exterioriza problemele. Sper că nu ești una dintre acele persoane, iar dacă ești, uite mai exact despre ce este vorba: Știi acel moment când simți nevoia să vorbești cu cineva despre ce ți s-a întâmplat? Sau despre ce ai pățit? Așa e cu terapia. Oamenii care se confruntă cu probleme, mai mult sau mai puțin grave, apelează la un om care să îi asculte și care să le ofere sfaturi pentru dilema lor. Cu atât mai mult, sfaturile acelea provin de la o persoană care cunoaște teoria problemei mult mai bine decât tine. Astfel, mersul la psiholog e mai mult decât bine-venit.
Convingerea că toți bărbații sunt la fel
Dacă ai crescut cu un tată infidel, probabil știi la ce mă refer. Infidelitatea tatălui are un impact major asupra subconștientului, mai ales când vine vorba despre subconștientul unui copil. În mintea acestuia se formează gândul: „Așa sunt bărbații”, iar în relațiile ce urmează femeile se simt întotdeauna mințite sau trădate. Precum și în cazul anterior, cea mai bună soluție este iertarea tatălui. Atunci când acesta va căpăta iarăși încrederea și respectul tău vei reuși să remediezi cu adevărat ceea ce se află în sufletul tău.
Nu vrei ca bărbații să se apropie de tine
Când ai o supărare atât de profundă față de tatăl tău este normal ca orice bărbat să fie considerat din start un inamic. Lipsa afecțiunii acestuia a lucrat în subconștientul tău și te-a făcut să te simți furioasă, lucru ce persistă până în acest moment. Exemplu concret: când un bărbat se apropie prea mult de zona ta de confort, încerci să te îndepărtezi cât mai mult de el sau chiar să dispari câteodată. Acest lucru pleacă din excesul de furie acumulat în sufletul tău. Încearcă să discuți cu un psiholog, cu mama ta sau cu tine însăți și să ajungi să ierți „greșelile” făcute de tatăl tău în copilărie, ca mai apoi să îi poți spune și lui: „Tată, te-am iertat.” Această împăcare emoțională te va ajuta foarte mult în viața de cuplu.