Beatrice Vio, câștigătoarea medaliei de aur la scrimă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. A rămas fără mâini și fără picioare la 11 ani, din cauza meningitei

 Beatrice Vio, câștigătoarea medaliei de aur la scrimă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. A rămas fără mâini și fără picioare la 11 ani, din cauza meningitei
0Shares

Italianca Beatrice Vio a câștigat, la doar 22 de ani, aurul la scrimă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020. Este a doua sa medalie olimpică de aur la scrimă obținută dintr-un scaun cu rotile, după cea câștigată în 2016, la Jocurile Paralimpice de la Rio, scrie SHOK.md cu referire la csid.

Beatrice „Bebe” Maria Vio, așa cum este poreclită de conaționalii săi, este un exemplu că ghinionul teribil poate fi transformat într-un destin glorios.

Tânăra nu are mâini și nici picioare. Medicii au fost nevoiți să i le amputeze când avea vârsta de 11 ani, deoarece s-a îmbolnăvit de meningită și aceasta era singura soluție pentru a-i salva viața. De asemenea, boala i-a lăsat semne adânci pe chip și pe corp.

După 3 luni de reabilitare, Beatrice s-a întors la vechea ei pasiune, scrima, pe care o practică de la vârsta de 5 ani. Cu ajutorul protezelor speciale pentru brațe, tânăra italiancă a reușit să-și depășească limitele și este la a doua medalie de aur din carieră.

Invitată într-o emisiune televizată, Beatrice Vio a povestit coșmarul prin care a trecut: „Faceți orice, dați-mi ceva, doar să mă pot întoarce la scrimă”, le-a spus ea medicilor.

Nimeni nu a crezut că Beatrice Vio va mai putea face scrimă, nici măcar părinții ei. Însă ambiția tinerei, puterea, optimismul și spiritul ei de competiție, precum și sprijinul celor doi antrenori, Federica Berton și Alice Esposito, au determinat-o să învingă aceste obstacole și să devină campioana de astăzi.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/