„Bestia Bondi”, violatorul care a terorizat Australia trei decenii, a fost identificat după aproape 40 de ani

 „Bestia Bondi”, violatorul care a terorizat Australia trei decenii, a fost identificat după aproape 40 de ani

La aproape 40 de ani de la primul său atac, poliția australiană a identificat un violator în serie care a terorizat orașul australian Sydney timp de trei decenii.

Între 1985 și 2001, Keith Simms a vizat 31 de femei. Individul a intrat în casele acestora sau le-a atacat în timp ce făceau jogging, a dezvăluit poliția australiană, potrivit BBC.

Inițial, oamenii legii au crezut că în spatele atacurilor se află mai mulți bărbați. Dar, în cele din urmă, datorită noii tehnologii ADN, anchetatorii le-au legat pe toate de Simms, care a murit în luna februarie a acestui an, la vârsta de 66 de ani.

Cunoscut în diferite momente ca „Bestia Bondi” sau „Violatorul cu trening”, Simms a atacat pentru prima dată în suburbia de pe litoralul Clovelly, în 1985. Ultimul său atac a avut loc în 2001, într-un cimitir.

Fiecare incident a fost investigat individual la acea vreme, dar polițiștii au început să le lege abia în anii 2000, când au descoperit că același ADN se potrivea la 12 dintre victime. De asemenea, 19 incidente aveau în comun modus operandi al atacatorului.

Femeile – cu vârste cuprinse între 14 și 55 de ani – au dat toate descrieri similare despre atacatorul lor.

De-a lungul timpului, victimele au spus că individul avea între 1,60 și 1,80 metri, ten închis, ochi căprui și un nas mare.

De asemenea, femeile au spus că acesta avea fața acoperită și purta haine casual, precum treninguri, hanorace sau pantaloni scurți.

De cele mai multe ori, el și-a amenințat victimele cu un cuțit sau le-a făcut să creadă că avea unul asupra lui.

În 2019, anchetatorii au făcut o descoperire, găsind o potrivire ADN familială în baza de date a poliției, care a redus numărul de suspecți la 324 de persoane.

În septembrie 2022, un eșantion de la Simms s-a dovedit a fi o potrivire perfectă cu cele prelevate de la victime.

Potrivit presei locale, familia și prietenii l-au descris pe Simms ca pe un tată, bunic și membru al comunității foarte iubit.

Aura Mereuta

https://shok.md