Ion Chicu, pe post de stilist vestimentar: A criticat ținuta Maiei Sandu la mormântul lui Mateevici

 Ion Chicu, pe post de stilist vestimentar: A criticat ținuta Maiei Sandu la mormântul lui Mateevici
Fostul prim-ministru Ion Chicu a criticat ținuta vestimentară a președintei Maia Sandu, la un eveniment de Ziua Limbii Române, transmite SHOK.md.
Ion Chicu a reacționat negativ la felul în care s-a îmbrăcat președinta țării la mormântul lui Alexei Mateevici. Pe site-urile de socializare el și-a expus părerea despre ținuta acesteia.
„Cimitirul Armenesc. Mormântul lui Alexei Mateevici. Și  icoana (stilului). Nu avem nimic cu gusturile Dnei Președinte, poate umbla ca Alaiba, dacă dorește. Dar să vii la o ceremonie oficială, la mormântul Marelui Mateevici în blugi și adidași…”, scrie Chicu pe pagina sa de Facebook.
Ion Chicu este un economist din Republica Moldova, care a exercitat funcția de ministru al finanțelor al Republicii Moldova în 2018-2019 și de consilier al președintelui Republicii Moldova Igor Dodon în iulie-noiembrie 2019.
Pe 31 august a fost sărbătorită ziua limbii române.
„Limba Noastră” este o sărbătoare națională celebrată în Republica Moldova pe 31 august. Ea s-a născut în vîltoarea mișcării de renaștere națională de la sfîrșitul anilor ’80 din RSSM. La 27 august 1989 la Chișinău avea loc Marea Adunare Națională, la care au participat circa 750.000 de oameni. În cadrul adunării, s-a cerut declararea limbii moldovenești ca limbă de stat și trecerea la grafia latină.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și