BTS și Ed Sheeran, marii câștigători ai galei MTV European Music. Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări, nu a luat niciun trofeu

 BTS și Ed Sheeran, marii câștigători ai galei MTV European Music. Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări, nu a luat niciun trofeu

Ed Sheeran şi BTS sunt principalii câştigători ai MTV European Music Awards 2021 (EMA), în timp ce Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări, nu a reușit să ia niciun trofeu. Gala ds  s-a desfășurat anul acesta în Ungaria, la Papp László Budapest Sportaréna, și a fost transmisă de MTV în 180 de ţări. Printre cei care au cântat pe scena evenimentului s-au numărat One Republic, Maluma, Imagine Dragons, Griff şi Girl in Red, relatează SHOK.md, cu referire la presa străină.

Cântăreţul britanic Ed Sheeran a obţinut două dintre cele mai importante premii, „Cel mai bun artist” şi „Cea mai bună piesă” pentru ”Bad Habits”, la cea de-a 28-a ediţie a MTV Europe Music Awards, desfăşurată duminică seara în capitala Ungariei. Britanicul a revenit după o pauză de 4 ani. Al cincilea album, „Egal”, pe care este inclusă şi melodia câştigătoare, s-a vândut în 140 de mii de exemplare încă din prima săptămâna de la lansare. Piesele „Bad Habits” şi „Shivers” au ajuns pe primul loc in topul UK Singles Chart şi în top 10 Bilboard.

Pe scena de la Papp Laszlo Budapest Sportarena, trupa sud-coreeană BTS a fost încoronată cu cele mai multe premii – patru în total: „Cel mai bun grup” şi „Cel mai bun artist pop”, precum şi „Cel mai bun artist K-Pop” şi „Cei mai buni fani”.

Primul premiu decernat la gala de la Budapesta a fost însă acordat lui Maluma, „cel mai bun artist latino”. În discursul său, artistul columbian a mulţumit echipei şi mamei sale, după ce s-a declarat „foarte mândru să fie latino”. Distincţia de „Cel mai bun artist latino” este cu atât mai meritorie având în vedere categoria rivalilor săi pentru acest premiu: Bad Bunny, J. Balvin, Rosalia, Rauw Alejandro şi Shakira.

În ceea ce priveşte celelalte genuri muzicale, cântăreaţa americană originară din Trinidad şi Tobago Nicki Minaj a câştigat la hip-hop, formaţia italiană Maneskin, câştigătoarea Eurovision 2021 – la rock, muzicianul american Lil Nas X – cel mai bun videoclip, pentru controversatul „Montero (Call Me By Your Name)”, britanicul Yungblud – la muzică alternativă, în timp ce DJ-ul francez David Guetta este câştigătorul MTVEMA 2021 pentru cea mai bună muzică electronică.

Rapperiţa americană Saweetie, care a şi prezentat gala, a fost desemnată cel mai bun artist debutant.

Anul acesta a fost acordat şi premiul MTV EMA Generation Change Award, care onorează tinerii din întreaga lume care luptă pentru a promova „egalitatea şi dragostea”, combătând în acelaşi timp politicile anti-LGBTQ+, la o gală ce a promis să promoveze egalitatea şi vizibilitatea drepturilor LGBTQ+, care au fost subminate în Ungaria, gazda ceremoniei.