Caz tragic la Ștefan Vodă: O copilă de 15 ani s-a înecat în râul Nistru, după ce a mers la scăldat cu prietenele

 Caz tragic la Ștefan Vodă: O copilă de 15 ani s-a înecat în râul Nistru, după ce a mers la scăldat cu prietenele

În dimineața zilei de 27 iunie scafandrierii Direcției regionale căutare nr.1 din municipiul Chișinău au recuperat cadavrul unei fete în vârstă de 15 ani care s-a înecat în după amiaza zilei de 26 iunie în râul Nistru în apropiere de localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Potrivit primelor informații fata a mers la scăldat cu alte două minore. Două fete au intrat în râu, iar una se afla pe mal.

Peste o perioadă de timp fetele au dat semne că se îneacă. Minora aflată pe mal a încercat să le salveze, reușind să scoată la mal doar una dintre ele. Fata în vârstă de 15 ani s-a scufundat sub apă și nu a mai ieșit.

La fața locului au fost alertați salvatorii care au efectuat lucrări de căutare subacvatică pe parcursul serii, fiind suspendate noaptea.

În dimineața zilei de 27 iunie, corpul neînsuflețit a minorei a fost găsit de echipa de scafandri la distanța de 70 metri de locul presupus de înec, la o adâncime de 5 metri. Pentru căutarea și recuperarea minorei a fost utilizat un scaner sonor.

Potrivit informațiilor IGSU, de la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 35 de persoane, inclusiv 5 minori. În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate și necunoscute, iar persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită aflarea în locuri nesigure.