Durere fără margini în familiile celor doi moldoveni, decedați în Belgia: Unul dintre ei avea 29 de ani și urma să-și sărbătorească nunta vara aceasta

 Durere fără margini în familiile celor doi moldoveni, decedați în Belgia: Unul dintre ei avea 29 de ani și urma să-și sărbătorească nunta vara aceasta
0Shares

Lacrimi și durere de nedescris în familiile celor doi moldoveni, care și-au pierdut viața, după ce o clădire din Belgia, aflată în construcție s-a prăbușit. Una dintre victime avea 29 de ani și era din Căușeni. Potrivit surorii acestuia, tânărul lucra în Belgia de mai bine de 4 ani. Ultima data a revenit acasă pentru câteva zile în luna ianuarie a anului curent când și-a oficializat căsătoria, luându-și ulterior soția cu el în Regat, scrie Studio-L Căușeni, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Potrivit sursei citate, tânărul urma să revină în această vară acasă pentru a sărbători nunta.

Rudele bărbatul spun că el muncea pe același șantier împreună cu nașul său, ambii fiind striviți de tavanul școlii care a căzut peste mai mulți muncitori.
Familia acestuia a fost anunțată despre decesul fiului câteva zile mai târziu după accident. Corpul neînsuflețit al acestuia fiind scos de sub dărâmături abia peste 12 ore de căutări.
Înainte de încheierea operațiunii de căutare, la 24 de ore după accident a fost confirmat și decesul nașului. Cel din urmă era locuitor al altui raion.
Corpurile neînsuflețite a celor doi au ajuns acasă sâmbătă, iar duminică au avut loc funerariile.
Rudele spun că Regatul Belgiei le-au asigurat doar cheltuielile de transport, celelalte cheltuieli fiind suportate de către familie.
Precizăm că, clădirea din orașul belgian Anvers, aflată în construcție, care s-a prăbușit sâmbătă, iar câțiva muncitori străini și-au pierdut viața, printre care și doi cetățeni ai Republicii Moldova, a fost inspectată în aceeași zi de un grup de funcționari locali.

Corpurile a cinci victime au fost scoase de sub dărâmăturile clădirii care s-a prăbușit în Belgia. Presa locală scrie că trei victime au fost identificate, fiind vorba despre doi cetățeni din Portugalia, doi din Republica Moldova și unul din România. Autoritățile au oprit căutările, după ce au fost scoase corpurile celor 5 dispăruți. Alte 8 persoane au avut de suferit.

 

0Shares