(VIDEO) Fiul lui Grigore Vieru face dezvăluiri despre moartea poetului: „Cele două infarcte au fost provocate de „prietenii” lui”

 (VIDEO) Fiul lui Grigore Vieru face dezvăluiri despre moartea poetului: „Cele două infarcte au fost provocate de „prietenii” lui”

Fiul lui Grigore Vieru, Călin Vieru a povestit detalii neștiute, despre moartea poetului și tragicul accident din 2009, în cadrul interviului „Fără Protocol”, scrie SHOK.md.

Fiul poetului își amintește acea noapte și povestește detalii despre tragicul accident:

„Șoferul se ghida după marcaj, dar așa cum drumurile noastre ba au marcaje, ba n-au… la un moment dat a confundat marcajul de pe mijlocul benzii cu cel de pe marginea drumului. În zona Ialoveni, cineva cândva a trântit un pilon, fundația căruia era din beton masiv. Mașina a intrat frontal în acel pilon.

Lovitura nu a fost foarte gravă, a fost una medie, deoarece șoferul nu era cum să conducă cu viteză excesivă. Dar nu era prinsă centura de siguranță. Tata s-a lovit cu capul de parbriz, iar șoferul a intrat cu pieptul în volan. Starea era medie, el era conștient de ce se întâmplă. Ambulanța și-a făcut treaba la cel mai înalt nivel, a ajuns acolo în 5 minute. Pe parcursul drumului Ialoveni – Chișinău – Spitalul de Urgențe, tata era conștient”, a relatat fiul lui Vieru.

Călin Vieru povestește că medicii de la urgențe au fost „maxim de iuți și profesioniști”, însă starea lui Grigore Vieru a început să se agraveze în secția de reanimare. Poetul a intrat în comă în aceeași noapte, iar în a treia zi – inima sa a cedat:

„Medicii făceau de două-trei ori pe zi consiliu. A fost invitată și o echipă din România. Atunci s-a pus problema ce facem mai departe: mergem în România sau rămânem aici. Noi am fost cei care trebuiau să ia această decizie, care nu a fost una ușoară. Pe de o parte, înțelegi că reanimarea în România este mai dotată, însă transportul ar putea să fie unul fatal. Eu am decis că rămânem aici. Nu regret decizia fiindcă, având și eu pregătire medicală, și vorbind cu alții – am realizat că șansele sunt mici să ajungă la București.

Dacă nu ar fi fost slabită facultatea cardiovasculară, dacă nu ar fi avut două infarcte anterior, acest accident ar fi trecut ca unul ordinar. Cele două infarcte au fost provocate de „prietenii” lui, acei care erau puși să lovească în mișcarea de eliberare națională. Cu părere de rău el era emoțional – partea lui slabă era facultatea psiho-emoțională”, a spus Călin.

Vezi mai multe detalii în interviul de mai jos:

Maria Palade

https://shok.md/