(FOTO) Cele mai scumpe 10 rase de câini din lume

 (FOTO) Cele mai scumpe 10 rase de câini din lume

Pasiunile oamenilor pot fi diverse şi pot atinge diferite arii. Unii sunt pasionaţi de cărţi, alţii sunt pasionaţi de arta culinară, în timp ce foarte mulţi dintre noi suntem iubitori de animale. Însă este un lucru să iubeşti animalele şi alt lucru să fii pasionat de rase de câini şi să fii capabil de orice sacrificiu pentru a avea acasă un câine de rasă. Sunt oameni care cheltuiesc averi pentru un căţel cu pedigree şi îşi organizează viaţa în jurul animalului de companie, scrie SHOK.md cu referire la life.

 

Bulldog-ul englez

Câştigă foarte mare popularitate în fiecare zi, probabil datorită personalităţii lui de joker. Însă, reprezintă una dintre cele mai scumpe rase de câini. Un pui de bulldog englez cu pedigree ajunge la aproximativ 3000 de dolari. Costurile nu se opresc aici. Aceşti câini sunt predispuşi multor probleme de sănătate ceea ce presupune o serie de vizite regulate la veterinar. Buldogul englez prezintă un risc sporit de afecţiuni cardiace, displazie de şold, cancer, multiple afecţiuni oculare, alergii, probleme ale pielii şi chiar hipertermie. În ciuda acestor predispoziţii, aceşti câini trăiesc în medie 8-10 ani.

Siberian Husky

Proporțiile acestor câini de talie medie sugerează un echilibru de putere, viteză și rezistență. Cu blana dublă, de lungime medie, cu urechile ridicate și o coadă stufoasă, această rasă poate avea toate culorile și petele, inclusiv alb, fiind vizibile unele modele evidente.

Bulldog francez

Asemenea verişorilor lor englezi, bulldogii francezi pot avea şi ei o mulţime de afecţiuni. Cu toate că au un temperament absolut minunat, trebuie să te gândeşti înainte de a cumpăra un pui dacă îţi vei permite toate costurile de pe facturile de la veterinar.

În România, la pet shop-uri, un pui de bulldog francez, costă în jur de 1500 de dolari.

Chow Chow

Această rasă de câini ce provine din China, este una dintre cele mai vechi existente, conform testelor ADN efectuate. La origine Chow Chow era un câine foarte bun în mai multe domenii printre care vânătoarea şi paza, însă din cauza vechimii rasei, multe dintre ele s-au schimbat. Rasa aceasta de câini este predispusă la afecţiuni oculare, cancere, diabet sau boli autoimune. De asemenea, pielea lor groasă ridică multe probleme, se infectează adesea cu purici şi au nevoie de controale regulate la veterinar.

Mastiff Tibetan

Mastiff-ul tibetan este un paznic excelent, cu un temperament încăpăţânat şi cu o blană groasă şi adorabilă. Este predispus la afecţiuni ale pielii, alergii, boli oculare, hipotiroidism, cancer sau epilepsie.

Asemenea rasei Chow Chow, Mastiff-ul tibetan are o blană groasă ce poate atrage uşor purecii sau alţi paraziţi, motiv pentru care are nevoie de controale frecvente la veterinar.

Ogar irlandez

Ogarul irlandez este cea mai mare rasă de câini existentă, iar mărimea lui trebuie luată în considerare atunci când te gândeşti să-ţi cumperi un astfel de animal de companie. Câinii mari au nevoie de mai multă mâncare, loc mai mare şi mai multe jucării. Dacă trebuie să pleci din oraş, cazarea lor la un hotel de animale este mult mai scumpă, iar medicamentele uzuale şi procedurile simple, de asemenea. Din păcate, câinii de talie mare sunt mult mai predispuşi bolilor, decât cei de talie mică, iar Ogarul irlandez nu este o excepţie, el putând suferi de displazie de şold, boli cardiace şi afecţiuni oculare. Un pui de ogar irlandez se poate cumpăra şi cu 3-4000 de dolari.

Dog german

O altă rasă de câine mare este Dogul german care costă la fel de mult ca orice alt câine de talie mare, iar aici se adaugă şi costurile cu hrana, întreţinerea, asigurarea spaţiului şi a medicamentelor uzuale.

Ceea ce este absolut minunat la ei este personalitatea lor care este iubită de foarte mulţi, motiv pentru care Dogul german a fost denumită „rasa care frânge inimi”.

Rottweiler

Aceşti minunaţi câini de pază pot fi extrem de scumpi, indiferent că vorbim de un pui sau de un câine adult. Deoarece sunt câini buni de muncă şi au abilităţi excelente pe zăpadă, costul lor este substanţial. Rottweiler-ul este predispus şi la numeroase afecţiuni, cea mai des întâlnită fiind cancerul pentru al cărui tratament unii iubitori de animale ajung să cheltuie o avere.

Ciobănesc de Berna

Aceşti câini extrem de frumoşi, sunt predispuşi la toate afecţiunile comune raselor de câini de talie mare, plus acelea legate de pielea şi blana lor foarte groasă. Aceşti câini au nevoie de controale regulate la veterinar deoarece în blana lor pot avea adesea tot felul de bacterii. În plus, este rasa de câini ce dezvoltă cel mai adesea cancer. Însă sunt extrem de loiali şi inteligenţi, direct proporţional cu costul lor.

Basset Hound

Basset-ul este o rasă de câine mare într-un corp mic din cauza picioarelor lui scurte. Din cauza nanismului, aceşti câini sunt păstraţi şi trataţi asemenea unei rase de câini de talie mare. Aceşti câini sunt predispuşi însă la afecţiuni ale urechilor şi ochilor, uneori pot suferi de probleme gastrointestinale sau de displazie de şold.

Maria Palade

https://shok.md/