Chirurgul Mihail Moscaliuc s-a stins din viață: „Mereu la datorie, a salvat mii de vieți”

 Chirurgul Mihail Moscaliuc s-a stins din viață: „Mereu la datorie, a salvat mii de vieți”

Chirurgul Mihail Moscaliuc s-a stins din viață. Administrația spitalului Republican anunță că acesta a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. „A salvat mii de vieți, pacienți gravi, rudele noastre, le-a dăruit speranță, viitor”, se arată în nota emisă de instituție, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Ilustrul chirurg a activat în cadrul IMSP SCR „Timofei Mosneaga” peste 44 ani. În anul 1976 este angajat medic chirurg în secția chirurgie II, ulterior se transferă în secția chirurgie gastrică (astăzi VAE).

În decembrie 2020 încetează activitatea în cadrul instituției din cauza situație pandemice cu virusul SARS Cov-2. Domnul Moscaliuc s-a dedicat imperativ serviciului de chirurgie. Mereu era la datorie, soluționa fără ezitare orice sarcină care îi era pusă în față cu zîmbet, calmitate, cu multă încredere.

Mulțumim, dragă coleg, pentru aportul esențial acordat cu excelență în asigurarea tratamentului pacienților, multumim pentru amintirile și colaborarea frumoasă”, au mai menționat aceștia.

Sicriul cu corpul neînsuflețit va fi expus astăzi între orele 19.00 și 22.00 la biserica „Sf. Dumitru”, iar mâine de la 10.00 până la 13.00 la Capela din incinta cimitirului de pe str. Armeneasca. Procedura de înmormântare va avea loc mâine, 15 mai, la orele 13.00 la cimitirul de pe str. Armenească.

Maria Palade

https://shok.md/