Concertul susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici, anulat cu două zile înaintea evenimentului

 Concertul susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici, anulat cu două zile înaintea evenimentului

Cristofor Aldea-Teodorovici, nevoit să-și dezamageasca fanii. Artistul a anunțat că concertul care urma să-l susțină peste două zile la Teatrul Verde, a fost anulat, scrie SHOK.md.

„Vă salut dragi prieteni! Cu părere de rău concertul de la Teatrul Verde (Chișinău) planificat pentru data de 19 septembrie este anulat în legătură cu situația pandemică. Indiferent de situație vă trimit cele mai calde gânduri!”, a menționat artistul pe pagina lui de Facebook.

Precizăm că primarul din Chișinău, Ion Ceban, cere amânarea evenimentelor mari planificate în capitală în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu Covid, de la o zi la alta. O altă soluție ar fi impunerea obligativității de a prezenta certificatul de vaccinare sau un test negativ. Solicitarea vine în contextul în care autoritățile municipale pot doar lua act de desfășurarea unui eveniment sau altul, iar pentru această toamnă sunt planificate mai multe concerte mari, ale unor vedete precum Irina Rimes, Smiley, Ivan Voron și trupa „Best”, precum și alte manifestații de amploare.

La sfârșit de august au avut loc mai multe manifestații în aer liber, însă aglomerate, la care participanții nu au respectat măsurile de prevenire a transmiterii virusului. Este vorba despre acțiuni dedicate Zilei Independenței, dar și festivalul Summer Fest.

Primăria a venit cu o reacție după desfășurarea festivaluli Summer Fes, la care au participat mii de oameni, precizând că „Grădina Botanică este teritoriul subordonat Academiei de Științe a Moldovei – Guvernului, iar Primăria în astfel de cazuri este notificată și nu are nici un drept de a permite sau interzice organizarea la astfel de evenimente”.

Totodată, Primăria Chișinău informa atunci că a amânat evenimentele cu implicarea unui număr mare de persoane care urmau să aibă loc în următoarea perioadă, iar evenimentele dedicate Zilei Orașului vor fi organizate simbolic și în mai multe locații.