Irina Rimes, Smiley și alte vedete vin la Chișinău, în plină pandemie. Ceban cere amânarea concertelor sau vaccinare/teste pentru participanți

 Irina Rimes, Smiley și alte vedete vin la Chișinău, în plină pandemie. Ceban cere amânarea concertelor sau vaccinare/teste pentru participanți
0Shares

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, cere amânarea evenimentelor mari planificate în capitală în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu Covid, de la o zi la alta. O altă soluție ar fi impunerea obligativității de a prezenta certificatul de vaccinare sau un test negativ. Solicitarea vine în contextul în care autoritățile municipale pot doar lua act de desfășurarea unui eveniment sau altul, iar pentru această toamnă sunt planificate mai multe concerte mari, ale unor vedete precum Irina Rimes, Smiley, Ivan Voron și trupa „Best”, precum și alte manifestații de amploare, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Cazurile de covid sunt în creștere în fiecare zi. Ne îngrijorează că multe cazuri sunt în municipiul Chișinău. La această etapă spitalele fac față, dar nu ne-am dori să ajungem la un număr critic de îmbolnăviri.

Prioritar pentru noi în această perioadă este de a nu periclita anul de studii. Copiii și așa au pierdut mult timp și ei trebuie să învețe cu prezență fizică. Pentru asta depunem efort și pentru testarea cadrele didactice pentru a nu rămâne fără profesori.

Totodată! Dat fiind faptul că în următoarea perioada pe teritoriul Chișinăului sunt mai multe evenimente care urmează a fi desfășurate și deoarece primăria Chișinău nu are dreptul de anulare a acestora, solicităm autorităților centrale implicare în revizuirea programului acestora.

Dacă nu sunt amânate evenimentele, poate sunt introduse reguli stricte de participare, spre exemplu deținerea unui test sau a pașaportului de vaccinare. La asemenea măsuri recurg multe țări sau orașe”, a menționat Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

La sfârșit de august au avut loc mai multe manifestații în aer liber, însă aglomerate, la care participanții nu au respectat măsurile de prevenire a transmiterii virusului. Este vorba despre acțiuni dedicate Zilei Independenței, dar și festivalul Summer Fest.

Primăria a venit cu o reacție după desfășurarea festivaluli Summer Fes, la care au participat mii de oameni, precizând că „Grădina Botanică este teritoriul subordonat Academiei de Științe a Moldovei – Guvernului, iar Primăria în astfel de cazuri este notificată și nu are nici un drept de a permite sau interzice organizarea la astfel de evenimente”.

Totodată, Primăria Chișinău informa atunci că a amânat evenimentele cu implicarea unui număr mare de persoane care urmau să aibă loc în următoarea perioadă, iar evenimentele dedicate Zilei Orașului vor fi organizate simbolic și în mai multe locații.

0Shares