Din închisoare, la război. Deținuții cu instruire militară din Ucraina, eliberați: Își vor ispăși pedeapsa în punctele fierbinți

 Din închisoare, la război. Deținuții cu instruire militară din Ucraina, eliberați: Își vor ispăși pedeapsa în punctele fierbinți

Deținuții cu instruire militară din Ucraina vor fi eliberați din închisori. Decizia a fost anunțată de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a subliniat că în acest mod „aceștia își vor ispăși pedeapsa în punctele fierbinți”, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Zelensky a subliniat că toți cei care se pot alătura luptei ar trebui să facă acest lucru.

În mai puțin de o oră negocierile dintre Rusia și Ucraina vor începe. Delegația de la Kiev a ajuns în această dimineață la locul stabilit.

Aceștia au pornit la drum ieri, după ce s-au răzgândit în ultimul moment. Decizia a fost luată după o discuție telefonică între Zelenski și Lukașenco.

Delegația din Rusia a ajuns în Belarus ieri dimineață. Aceștia spunau că sunt în așteptarea Kievului, în timp ce Zelenski spune că negocierile trebuie să aibă loc în oricare loc, în afara de Minsk.

Sâmbătă, Peskov a declarat că ucrainenii au refuzat să negocieze, astfel operațiunile militare vor fi reluate. De partea cealaltă, Președinția de la Kiev a negat „refuzul de a negocia”. Aceștia spun că sunt deschiși să discute, dar pe propuneri reale de detensionare.

Cu o zi înainte, Kievul a spus că vrea negocieri cu Rusia, dar și garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

De partea cealaltă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că președintele ucrainean minte atunci când vorbește despre discuțiile privind statutul de neutralitate al Ucrainei în schimbul unor garanții de securitate. „Șansele ratate ale lui Zelenski le cunoaște toată lumea”, a declarat acesta.

În aceeași zi, Putin a spus că este gata să trimită o delegația la Minsk. Kievul a spus că vrea să discute însă nu la Minsk. Spre seară, subiectul a fost amânat, anunța partea rusă.

 

Citește și