(video) Negocierile dintre Rusia și Ucraina ar urma să înceapă la ora 12:00. Cine face parte din delegația de la Kiev

 (video) Negocierile dintre Rusia și Ucraina ar urma să înceapă la ora 12:00. Cine face parte din delegația de la Kiev
0Shares

Negocierile dintre Rusia și Ucraina ar urma să înceapă la ora 12:00, ora Moscovei, informează tass.ru. Despre aceasta a anunțat șeful delegației ruse, Vladimir Medinsky, care a menționat că la discuțiile anunțate delegația ucraineană va fi reprezentată la un nivel destul de înalt, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Abia acum am primit informații că vor ajunge în aproximativ o oră, respectiv, ne vom așeza la masa negocierilor la 12:00”, a spus el.

Anterior, el a spus că sosirea delegației ucrainene pentru negocieri cu Federația Rusă este așteptată în termen de o oră și jumătate până la două. „Acum au fost primite informații că vor ajunge în decurs de o oră și jumătate până la două. Suntem pregătiți pentru negocieri imediat după sosirea lor”, a spus el, scrie tass.ru.

Potrivit serviciului de presă al Președinției, din delegația de la Kiev face parte președintele fracțiunii „Sluga Poporului” David Arakhamia, ministrul apărării al Ucrainei Oleksiy Reznikov, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei Mykhailo Podolyak, șef a delegației ucrainene la TCG Andriy Kostin, deputatul Rustem Umerov și ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei Mykola Tochitsky, informează unian.net.

Delegația din Ucraina a ajuns în Belarus. 

Presa din Rusia scria ieri că discuțiile nu au început, iar delegația din Ucraina încă este în drum. Cei din Ucraina afirmau că aceștia au fost nevoiți să își schimbe itinerarul, iar negocierile propriu-zis vor începe peste câteva ore.

Kievul în ultimul moment a acceptat propunerea rușilor, după ce Zelenski a discutat la telefon cu Lukașenko.

Delegația din Rusia a ajuns în Belarus. Aceștia spun că sunt în așteptarea Kievului, în timp ce Zelenski spune că negocierile trebuie să aibă loc în oricare loc, în afara de Minsk.

Sâmbătă, Peskov a declarat că ucrainenii au refuzat să negocieze, astfel operațiunile militare vor fi reluate. De partea cealaltă, Președinția de la Kiev a negat „refuzul de a negocia”. Aceștia spun că sunt deschiși să discute, dar pe propuneri reale de detensionare.

Cu o zi înainte, Kievul a spus că vrea negocieri cu Rusia, dar și garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

De partea cealaltă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că președintele ucrainean minte atunci când vorbește despre discuțiile privind statutul de neutralitate al Ucrainei în schimbul unor garanții de securitate. „Șansele ratate ale lui Zelenski le cunoaște toată lumea”, a declarat acesta.

În aceeași zi, Putin a spus că este gata să trimită o delegația la Minsk. Kievul a spus că vrea să discute însă nu la Minsk. Spre seară, subiectul a fost amânat, anunța partea rusă.

0Shares