Cea mai mică femeie din lume face furori pe Instagram. Nu suportă un lucru, pe care oamenii normali îl fac în preajma ei

 Cea mai mică femeie din lume face furori pe Instagram. Nu suportă un lucru, pe care oamenii normali îl fac în preajma ei

Dacă îi priveşti fotografiile, o poţi cofunda uşor cu o păpuşă zâmbitoare. Jyoti Amge este, de fapt, cea mai mică femeie din lume, dar acest lucru nu a împiedicat-o să-şi împlinească visul de a fi celebră, scrie SHOK.md cu referire la click.

Jyoti Kisange Amge la 27 de ani este o actriţă indiană şi cea mai scundă femeie din lume, potrivit Cărţii Recordurilor. Ea măsoară doar 62,8 cm şi cântăreşte 5,4 kilograme, dar este o celebritate în India şi nu numai şi un adevărat star pe Instagram. În 2011, la 18 ani, a fost declarată oficial cea mai mică femeie din lume de către Guinness World Records şi deţine acest titlu de atunci. Jyoti Amge s-a născut pe 16 decembrie 1993, în oraşul Nagpur. Potrivit mamei sale, a fost un copil normal dezvoltat până în jurul vârstei de 5 ani, când s-a oprit din creştere.

În 2011, la 18 ani, a fost declarată oficial cea mai mică femeie din lume de către Guinness World Records şi deţine acest titlu de atunci.
Jyoti Amge s-a născut pe 16 decembrie 1993, în oraşul Nagpur. Potrivit mamei sale, a fost un copil normal dezvoltat până în jurul vârstei de 5 ani, când s-a oprit din creştere.

Ulterior, s-a descoperit că ea suferă de o formă de nanism numită acondroplazie, caracterizată prin oprirea creşterii oaselor lungi încă din perioada intrauterină. Este o boală genetică determinată de o mutaţie care împiedică transformarea cartilajelor în oase, în special la nivelul oaselor lungi ale membrelor superioare şi inferioare. Pacienţii cu acondroplazie au o inteligenţă normală şi o durată de viaţă aproape normală.

Jyoti Amge şi-a îndeplinit visul de a fi actriţă şi a avut un rol în serialul „American Horror Story: Freak Show“, dar a apărut şi în show-uri TV şi filme de la Bollywood. Totodată, este foarte activă pe Instagram, unde are aproape jumătate de milion de urmăritori.

Totuşi, ea a mărturisit că există şi aspecte neplăcute în viaţa sa, mai ales faptul că oamenii tind să o trateze ca pe un copil. „Oamenii vor mereu să mă ia în braţe, să mă cocoloşească, de parcă aş fi un bebeluş. Nu le permit asta. Aş vrea ca toată lumea să fie conştientă că o persoană care suferă de nanism poate face lucruri normale, pe care le fac toţi ceilalţi“, a declarat ea.

 

Maria Palade

https://shok.md/