Selecționata de șah a R. Moldova s-a calificat în divizia superioară a Olimpiadei Mondiale

 Selecționata de șah a R. Moldova s-a calificat în divizia superioară a Olimpiadei Mondiale
0Shares

Selecționata de șah a Republicii Moldova a participat la etapa de calificare a Olimpiadei în perioada 2-4 septembrie. Primele 3 clasate în grupă promovează în urmatoarea divizie valorică. Echipa Moldovei a evoluat într-o grupă puternică, întâmpinând greutăți în primele două runde. Șahiștii noștri au jucat cu Letonia, Italia, Estonia, Uzbekistan, Malaysia, Austria, Eleveția, Țara Galilor și Irak, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Reprezentanții Federației de Șah a Moldovei au demonstrat o bună pregătire, reușind șapte victorii consecutive și acumulând 14 puncte la egalitate de puncte cu echipa Letoniei, cu care a împărțit primele două locuri în grupă.

Pe locul 3 s-a situat echipa Italiei, care a acumulat 13 puncte. Aceste trei echipe au obținut dreptul de a evolua săptămâna viitoare în divizia superioară a Olimpiadei printre cele mai puternice 40 de echipe din lume.

Pentru selecționata Republicii Moldova au evoluat cu succes marii maeștri internaționali Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, precum și maeștrii Andrei Macovei, Ivan Schițco, Egor Lașkin, Dragoș Cereș, Paula-Alexandra Gîtu, precum și tinerele șahiste Valentina Verbin, Alina Mihailova, Ana Petricenco și Diana Tuktamîsova. Cele mai bune rezultate le-au demonstrat MMI Viorel Bologan, care a reușit să acumuleze 6 puncte în 7 partide, Valentina Verbin – 6,5 puncte din 8, Egor Lașkin 4,5 din 6, Viorel Iordăchescu 3,5 din 5, Alina Mihailova 5 din 7, Ivan Schițco și Ana Petricenco – câte 2 din 3 partide. Toți împreună, aducând aportul său, sub îndrumarea maestrului internațional Ruslan Soltanici, antrenorul principal al selecționatei, la un rezultat frumos al echipei. În perioada 8-10 septembrie va avea loc Divizia superioară, unde Moldova va participa împreună cu cu cele mai puternice patruzeci de țări din sahul mondial.

În perioada 20 august – 15 septembrie se desfășoară Olimpiada mondială de șah online. La ediția a doua a acestei competiții participă 153 de țări! Olimpiada ca și în anul trecut se desfășoară pe platforma chess.com. Aceasta este o competiție pe echipe mixte formate din 3 șahiști și 3 șahiste.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/