Everton și Manchester City, gest solidar cu Ucraina, înaintea meciului din Premier League

 Everton și Manchester City, gest solidar cu Ucraina, înaintea meciului din Premier League

Momente emoționante la meciul din Premier League dintre Everton și Machester City. Jucătorii ucraineni Aleks Zinchenko și Vitaliy Mykolenko s-au îmbrățișat înaintea meciului, cei doi evoluând astăzi ca adversari, dar fiind colegi la echipa națională, srie SHOK.md cu referire la digi24.

Și Everton și Manchester City și-au arătat solidaritatea față de țara de origine a coechipierilor lor, echipele intrând pe teren cu drapelul Ucrainei pe treninguri, respectiv purtând drapelul țării pe umeri. Mesajul principal a fost încetarea războiului declanșat de Rusia.

În aceste zile, ambii internaționali ucraineni au lucruri mult mai importante de care să-și facă griji, decât fotbalul în această săptămână, având în vedere invazia rusă a Ucrainei care a șocat întreaga lumea. Zinchenko a postat mesaje de susținere pentru patria sa și a participat joi seară la un priveghi în centrul orașului Manchester, scrie manchestereveningnews.co.uk.

Manchester Utd rămâne fără „transportatorul oficial” Aeroflot

Tot în Anglia, Manchester United a anunțat că a rămas fără „transportatorul oficial” Aeroflot, pe fondul sancțiunilor impuse Rusiei

Sponsorul principal al echipei engleze Manchester United, Aeroflot – descris ca fiind „transportatorul oficial” pe site-ul clubului – a primit interdicție de a opera în Marea Britanie, în contextul în care premierul Boris Johnson a impus noi sancțiuni împotriva Rusiei, relatează The Mirror.

United a fost sponsorizată de Aeroflot, compania de transport aerian deținută de Rusia, din 2013, dar după ce Rusia a declarat joi război Ucrainei – această relație pare să se fi încheiat.

În contextul politic actual, Marea Britanie a impus o interdicție pentru toate zborurile Aeroflot, atât la intrarea cât și la ieșirea din țară.

Actualul acord de sponsorizare ar fi trebuit să se încheie în vara anului 2023.

Maria Palade

https://shok.md/