Flacăra JO Beijing 2022 a fost aprinsă la Olympia Antică

 Flacăra JO Beijing 2022 a fost aprinsă la Olympia Antică
0Shares

Flacăra Olimpică a celei de a XXIV-a ediții de iarnă a Jocurilor Olimpice, care se va desfășura la Beijing în perioada 7 – 20 februarie 2022, a fost aprinsă în cadrul tradiționalei ceremonii, în Grecia, în Olympia Antică, scrie SHOK.md.

Chiar dacă în ultimele zile a plouat foarte mult, un soare blând de toamnă a alungat norii de pe cerul vechii așezări elene, iar Flacăra Beijing 2022 a fost aprinsă după ritualul antic, cu ajutorul razelor soarelui și a unei oglinzi parabolice, în fața Templului Herei.
Alături de Vestale, Marea Preoteasa a înmânat Flacăra primului purtător, schiorul alpin grec Ioannis Antoniou, același care a fost primul purtător al Flăcării Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci 2014.

Flacăra a fost apoi transmisă fostului patinator chinez Li Jiajun, câștigător a cinci medalii la patinaj de viteză la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998, 2002 și 2006 (două medalii de argint și trei de bronz).
După ceremonie, Flacăra Olimpică și-a început călătoria spre Stadionul Panathenaic din Atena, unde pe 19 octombrie va avea loc ceremonia de predarea oficială către Comitetul de Organizare Beijing 2022 înainte ca ea să plece spre China.

O ceremonie de bun venit va avea loc la Beijing pe 20 octombrie, Flacăra urmând a fi expusă publicului la Turnul Olimpic de la Beijing înainte de a porni în Ștafetă.
Aproximativ 2900 de sportivi, reprezentând aproximativ 85 de Comitete Olimpice Naționale, vor concura la JO Beijing, între 4 și 20 februarie 2022

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/