Fructul dragonului – beneficii și proprietăți. Ce gust are și cum se mănâncă

 Fructul dragonului – beneficii și proprietăți. Ce gust are și cum se mănâncă
0Shares

Fructul dragonului a devenit tot mai apreciat în ultima perioadă și pe plaiurile mioritice, fiind chiar cultivat în grădini și ghivece.Unde crește planta care produce fructul dragonului Planta de fructul dragonului Fructele de pithaya sunt rodul unor cactuși – Stenocereus- originari din din Mexic, Guatemala, Costa-Rica, El Salvador și nordul Americii de Sud, scrie SHOK.md cu referire la libertatea.ro.

Florile acestor cactușilor au o durată de viață de o singură noapte, timpul fiind însă suficient pentru a poleniza. Un fruct pitaya are între 10 și 15 cm și cântărește aproximativ 220-340 de grame. Fructele de pitaya au forma ovală alungită cu frunze asemănătoare unor solzi și semințele mici și negre.

Tipuri de Pitaya- fructul dragonului Există trei tipuri de fructul dragonului: cu coaja și pulpa roșie, cu coaja roșie și pulpa albă, cu coaja galbenă și pulpă albă. Primul dintre ele este considerat cel mai delicios.
Cultivare fructul dragonului în ghiveci sau în grădină Planta fructului dragon are nevoie de un climat tropical sau subtropical, ea nu rezistă foarte bine la temepraturile scăzute. Acești cactuși sunt cățărători și au nevoie de un suport pentru a crește. Odată ce devine matură, planta formează rădăcini aeriene din ramuri.

Cea mai simplă metodă de a planta fructul dragonului este să tai ramurile mai bătrâne ale plantei, direct din despărțiturile vizibile și să le pui în pământ, cu o scurgere bună, de preferat într-un vas de lut, care nu rețin foarte mult umezeala. Fructul dragonului se poate planta și din semințe, însă planta astfel crescută va avea nevoie de câțiva ani înainte să rodească.

Cactușii producători de fructe pitaya pot fi crescuți și în ghiveci. Un astfel de cactus are nevoie de un sol nisipos și de un ghiveci susficient de încăpător, pentru că poate crește destul de mult. Este recomandat ca pământul de să fie amestecat cu nisip.

Planta trebuie udată doar atunci când solul este complet uscat, în mod contrar riscând ca rădăcina să putrezească.

Un fruct pitaya copt are uniform o nuanță aprinsă de roz, ori de galben închis. Dacă la atingere, fructul este mult prea moale înseamnă că este prea copt, dacă este prea tare, e încă crud. Pentru a te bucura de fructul dragonului din plin, cel mai bine este să consumi pulpa cremoasă când este rece. Considerat un superaliment, fructul dragonului are o serie de calități pentru care merita să-l cauți în supermarket.

Beneficii și proprietăți Fructul dragonului este renumit atât pentru aspectul său, dar și pentru beneficiile pe care le are pentru organism. Fructele dragonului sunt sărace în calorii, dar sunt pline de vitamine și minerale esențiale.

De asemenea, acestea conțin o cantitate substanțială de fibre dietetice. Valori nutriționale pentru un fruct (apx. 230 g) Calorii: 136 Proteine: 3 grame Grăsime: 0 grame Glucide: 29 grame Fibră: 7 grame Fier: 8% din DZR Magneziu: 18% din DZR Vitamina C: 9% din DZR Vitamina E: 4% din DZR Dincolo de substanțele nutritive esențiale, fructele dragonului furnizează compuși utili ai plantelor, cum ar fi polifenoli, carotenoizi și betacianine.

Întărește sistemul imunitar Studiile arată că Vitamina C și carotenoizii din fructele dragonului pot stimula sistemul imunitar și pot preveni infecțiile, protejând globulele albe din sânge de posibile daune.

În ceea ce privește denumirea acestui fruct, există o legendă din care numele este inspirat.

Fructele de pitaya ar fi fost, deci, create de creaturi mitice care scuipau de foc. În timpul lupții, atunci când dragonii scuipau foc, ultimul lucru care ieșea după flăcări era fructul dragonului. După ce dragonul era înfrânt în luptă, fructul dragonului era luat și prezentat împăratului în semn de victorie. În prezent, cea mai mare cantitate exportată de fructe din Vietnam este reprezentată de pitaya.

Fructele dragonului sunt cultivate în mai bine de 20 de țări, printre care: Thailanda, Israel, Australia, China și Indonesia.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/