„Gucci” din Bălți de 200 mii lei, puse sub sechestru de către inspectori

 „Gucci” din Bălți de 200 mii lei, puse sub sechestru de către inspectori
0Shares

Oamenii legii au deconspirat activitatea unor persoane, care vindeau articole vestimentare și încălţăminte cu aplicarea etichetelor unor brand-uri renumite, comercializarea cărora este limitată prin lege pe teritoriul ţării, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Acțiunile au fost întreprinse în vederea documentării cazurilor de comercializare a bunurilor pe care sunt aplicate semne identice sau similare cu mărcile de notorietate mondială.

Astfel, polițiștii au documentat  persoanele, care desfășoară activitate de întreprinzător pe teritoriul Pieței din municipiul Bălți, care comercializau ilicit articole vestimentare și încălțăminte de brand. Acestea sunt suspectați că ar aproviziona piețele din nordul țării cu asemenea marfă.

Ofițerii de investigație au ridicat bunuri în valoare de circa 200 000 de lei, care, urmează a fi expediate organelor abilitate în vederea stabilirii prejudiciului cauzat titularilor de marcă.

Persoanele implicate riscă amendă de la 57 500 la 67 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore.

În acest context, poliția recomandă cetăţenilor să achiziționeze astfel de mărfuri doar din magazinele autorizate prin lege.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/