Top 10 cele mai frumoase insule din lume. Vezi cum arată vacanța de vis

 Top 10 cele mai frumoase insule din lume. Vezi cum arată vacanța de vis

Nisip alb, recifuri de corali, apusuri de soare care îți taie răsuflarea, specii de vegetații unice în lume, acestea sunt doar câteva motive, pentru care insulele sunt speciale, scrie SHOK.md cu referire la life.ro.

Dar care sunt cele mai frumoase insule din lume? Iată un top 10, cele mai uimitoare insule, care să-ți atragă atenția pentru planificarea următoarei vacanțe de vis.

Moorea, Polinezia Franceză

Moorea este o insulă absolut uimitoare din Polinezia Franceză. Este situată la mai puțin de 20 de kilometri de Tahiti și reprezintă o destinație perfectă pentru cupluri, dar și pentru familii.

Înconjurată de Laguna albastră, insula Moorea este cunoscută pentru vârfurile sale muntoase, dealurile luxuriante și plajele cu nisip strălucitor. Partea muntoasă și deluroasă este ideală pentru iubitorii de cățărări și excursii montane.

Fiji

Fiji reprezintă unul dintre cele mai pitorești arhipelaguri din Pacificul de sud, alcătuit din 332 de insule și insulițe. Doar o treime dintre ele sunt locuite, iar turismul reprezintă piatra de temelie a economiei.

În Fiji se găsește orice are nevoie un iubitor de mare: lagune minunate, corali, plaje cu nisip alb și mulți palmieri.

În afară de plaje, în Fiji vei descoperi și dealuri împădurite și vârfuri falnice, dar și cascade incredibile precum cascada Tavaro, cea mai renumită dintre ele.

Bali, Indonezia

Bali reprezintă cea mai populară destinație turistică din Indonezia, dar și una dintre cele mai frumoase insule din lume, renumită pentru istorie, spiritualitate și, evident, pentru peisajele incredibile.

Verdele omniprezent al insule impresionează orice turist, această insulă întâmpinându-te cu păduri tropicale, terasamente cu plantații de orez, dealuri vulcanice, recifuri de corali, cascade și plaje minunate.

Această insulă spirituală are multe temple ce variază în forme și mărimi, temple faimoase în întreaga lume pentru unicitatea lor, arhitectura și istoria de sute de ani ce stă în spatele lor.

Seychelles

Situate pe coasta de Este a Africii, în oceanul Indian, insulele Seychelles reprezintă un arhipelag minunat ce constă din 115 insule. Plajele cu nisip fin și apa cristalină. Pe aceste insule se găsesc peste 2000 de specii de plante, 1000 de specii de pești și păsări. Seychelles sunt extrem de bogate în biodiversitate marină, având șase parcuri marine naționale și fiind căminul unor recifuri de corali intacte.

Atracțiile nu se opresc aici: pe insula Mahe se află cel mai înalt vârf, Morne care are o înălțime de 905 metri, un parc național ce protejează păduri de mangrove, un loc excelent pentru iubitorii de cățărat.

Creta, Grecia

Creta este cea mai mare și probabil cea mai frumoasă insulă a Greciei. Motivul convingător pentru a o vizita îl reprezintă plajele rupte din paradis cu nisip fin și apă cristalină. Costa Cretei însumează peste 1000 de kilometri și pe lângă plajele turistice, sunt o mulțime de plaje sălbatice, goale de unde poți admira peisaje de munte, vale și stepă.

În Creta vei vedea multe canioane, dar și Muntele alb, cel mai faimos vârf.

Santorini, Grecia

Santorini aș spune că este o insulă  frumoasă din Grecia. Nu vei găsi niciunde un apus mai frumos și ca să te asiguri de asta, trebuie să-îl prinzi în orașul Oia.

Plajele sunt combinații de nisip negru, alb și roșu, iar apa este peste tot limpede ca cristalul.

Santorini reprezintă un mix minunat de minuni create de natură și de mâna omului. Casele albe cu acoperișuri albastre reprezintă cartea de vizită a acestei insule minunate, un paradis pentru fotografi.

Insulele Galapagos, Ecuador

Într-adevăr, Galapagos reprezintă cea mai populară destinație pentru iubitorii de sălbăticie. Situat în Oceanul Pacific, acest minunat arhipelag constă din 18 insule principale, trei insule mai mici și peste 100 de insulițe. Galapagos este unul dintre puține locuri de pe Pământ ce se găsește încă în forma sa originală, majoritatea insulelor nefiind atinse de om.

Palawan, Filipine

Palawan este între-adevăr cea mai pitorească insulă din Filipine și poate fi numită minunea naturală a acestei țări.

Coasta măsoară aproape 2000 de kilometri și vestea bună este că există nenumărate plaje ce nu au fost atinse de om. Palawan este casa uneia dintre cele șapte minuni ale lumii, Puerto Princesa, râul subteran. Acesta este cel mai lung râu de sub pământ din lume, ce poate fi navigat.

Bora Bora

Bora Bora este cea mai faimoasă și frumoasă insulă din Polinezia Franceză. Este o destinație renumită pentru cuplurile ce merg în luna de miere. Prima dată când vezi Bora Bora, în poze sau în realitate, vei fi uimit de peisajul lagunei albastre ce o înconjoară. Este probabil una dintre cele mai frumoase lagune din lume.

Maldive

Maldive este cea mai frumoasă insulă din lume. Situată în Oceanul Indian, acest arhipelag magic constă din peste 1000 de insule de corali. Plajele, lagunele, recifurile de corali și viața marină, aduc Maldivelor o frumusețe ce nu poate fi exprimată în cuvinte.

Maria Palade

https://shok.md/