Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență

 Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență
0Shares

Guvernul va cere Parlamentului introducerea stării de urgență, în contextul situației din Ucraina. Anunțul a fost făcut de șefa statului, după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Aceasta a anunțat că tot astăzi va fi convocată ședința Comisiei Situații Excepționale pentru a întreprinde un șir de acțiuni necesare pentru gestionarea acestei crize și provocărilor umanitare, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor ministerului Apărării Afacerilor Interne pentru a preveni eventuale provocări.

Toate deciziile luate pe parcursul zilei vor fi comunicate suplimentar”, a spus Sandu.

Totodată, șefa statului a solicitat moldovenilor care se află în vizită în Ucraina să se întoarcă acasă.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat, astăzi dimineață, într-un mesaj adresat cetățenilor ruși că a decis desfășurarea unei operațiuni militare specială în Donbas.

Imediat, Rada Supremă de la Kiev a votat pentru introducerea legii marțiale în Ucraina. Țara vecină a intrat în stare de război.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, s-a arătat „îngrozit de evenimentele înspăimântătoare din Ucraina” şi a declarat că a vorbit cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, despre următorii paşi.

Iar președintele SUA, Joe Biden, a calificat acțiunile președintelui rus, Vladimir Putin, drept un „război ales premeditat, care va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești și suferință umană”.

0Shares