Interpreta Silvia Goncear împlinește astăzi 58 de ani: „L-a ascuns în palme ca pe un dar de începuturi”

 Interpreta Silvia Goncear împlinește astăzi 58 de ani: „L-a ascuns în palme ca pe un dar de începuturi”
Cunoscuta l-a ascuns în palme ca pe un dar de începuturide romanță Silvia Goncear, Artistă a Poporului, directorul și solista Orchestrei de muzică populară ”Folclor” a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” este astăzi omagiată „ l-a ascuns în palme ca pe un dar de începuturi”, a menționat, într-un mesaj de felicitare, șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir, scrie SHOK.md.
„Şi totuşi, viaţa e o poveste frumoasă…”
Cunoscuta interpretă de romanță Silvia Goncear, Artistă a Poporului, directorul și solista Orchestrei de muzică populară ”Folclor” a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” este astăzi omagiată.
Cu acest prilej, din partea Direcției Cultură și al meu personal, Vă dorim să aveți parte de bucuria sănătății, multă voință pentru continuarea activității pe care o faceți cu atâta dăruire de sine, pasiune și speranță. Să Vă simţiţi mereu apreciată şi iubită! Să aveţi căldură şi dragoste în suflet, pace în familie și realizări profesionale!
Şi pentru că nimic nu este imposibil, să prindeţi de aripi Timpul şi firele anilor să se scurgă într-o clepsidră a eternităţii, iar Dvs să trăiţi în cel mai frumos anotimp, pe care, cândva, Cineva Vi l-a ascuns în palme ca pe un dar de începuturi!
La Mulți Ani, Distinsă Doamnă!
Cu profund respect și admirație,”.

Silvia Goncear este născută la 15 noiembrie 1963 în satul Tabăra, raionul Orhei.A absolvit școala din sat în 1979, școala pedagogică din orașul Călărași

(1979-1983)și Conservatorul de Stat din Chișinău, la catedra Actori de Comedie Muzicală (1984-1989). Între anii 1983-1984 activează ca profesoară de muzică la școala Nr.1 din orașul Telenești, iar din 1989 pînă în 1991 ca actriță la teatrul Ginta Latina”.

Participând la numeroase concursuri, i s-au acordat următoarele premii:

  • în 2007- Marele Premiu la Festivalul – Concurs de Interpretare a Romanței „Crizantema de Argint”,ediția a 15-a;
  • tot în același an – Premiul Primăriei Municipiului Târgoviște „Octav Enigărescu” la concursul  „Crizantema de Aur” (Târgoviște);
  • în 2008 – Marele Premiu la Concursul „Crizantema de Aur” (Târgoviște).

În anul 2007 editează primul CD de romanțe cu denumirea „Romanțe Crizanteme”, acompaniată de Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, dirijor și aranjor Petre Neamțu. În 2008 – al doilea CD – „Romanța Dragostei”; 2013 – al treilea CD cu romanțe, valsuri, tangouri –  „Au înflorit în toamnă merii”.Toate CD-urile au fost editate de către casa de discuri „Electrecord” (București).

Maria Palade

https://shok.md/