(video) Judecători de la Bălți s-au plâns la CSM pe Usatîi, care i-a numit „k*nciuji, ticăloși grași, care reprezintă justiția noastră”

 (video) Judecători de la Bălți s-au plâns la CSM pe Usatîi, care i-a numit „k*nciuji, ticăloși grași, care reprezintă justiția noastră”

Judecătorii de la Curtea de Apel Bălți, care au întors dosarul omorului de la Elizaveta la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond, s-au plâns la CSM, după ce liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, i-a insultat, imediat după pronunțarea deciziei. Într-un live pe rețelele de socializare, acesta a spus că „va deveni cel mai mare coșmar în viața lor”, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Cer scuze pentru justiția noastră și toată k*anciujile care o reprezintă”, a spus Usatîi, în adresa lui Nicolae Simion, tatăl tânărului ucis.

„Vreau să fac apel și la judecători – Scutelnic Gheorghe, Pușcaș Viorel și Morari Viorel. Doamne ferește ce zile vă așteaptă pe voi. Ce lustrație vă așteaptă. Cu toată responsabilitatea declar. Este un atac la nemernici, ticăloși grași, țapi care eliberează ucigași”, a declarat Usatîi.

Sesizarea a ajuns astăzi pe masa membrilor CSM, însă s-a decis amânarea examinării acesteia, până la expunerea Inspecției Judiciare.

 

Avocații carabinierului, care l-a împușcat mortal pe un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, au făcut recurs la Curtea de Apel, după ce prima instanță l-a condamnat pe militar la 17 ani de pușcărie. Curtea de Apel de trimis cauza la rejudecare în prima instanță. Mai mult decât atât, militarul ar urma să fie judecat în stare de libertate, a declarat primarul de Bălți, Renato Usatîi, la o conferință de presă.

Incidentul a avut loc în luna ianuarie 2020, în satul Elizaveta, municipiul Bălţi. În urma unei încăierări dintre mai mulți tineri, angajatul Direcției regionale „Nord” a IGC a intervenit, la rugămintea unuia dintre cei implicați, care i-ar fi rudă. Carabinierul a efectuat o împușcătură din arma personală, iar un tânăr, de 23 de ani, a fost rănit. Acesta a decedat până la venirea ambulanței.