Jaf de peste un milion de lire sterline la Castelul Arundel din Anglia. Ce obiecte au fost furate

 Jaf de peste un milion de lire sterline la Castelul Arundel din Anglia. Ce obiecte au fost furate

Obiecte de mare importanță istorică, evaluate la peste un milion de lire sterline, au fost furate în weekend din Castelul Arundel din Anglia, la doar câteva zile după ce a fost redeschis publicului, scrie SHOK.MD, cu referire la digi24.

Printre obiectele „de neînlocuit” sustrase vineri din castel se numără un rozariu de aur, purtat de regina Maria a Scoției la execuţia sa din 1587, precum și cupe folosite la încoronarea ei.

Un purtător de cuvânt al Castelului Arundel, care fusese redeschis publicului marți, a declarat că articolele au o „importanță istorică de neprețuit”.

Personalul castelului a fost alertat de spargere, vineri, la ora locală 22.30, după ce s-a declanșat alarma antifurt. Poliția a ajuns la fața locului în câteva minute, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției din Sussex.

Obiectele furate, evaluate la peste 1 milion de lire sterline

„Au fost furate diverse obiecte de o mare semnificație istorică. Acestea includ mărgele de rozariu de aur purtate de Maria, regina Scoției, la execuția sa din 1587, mai multe cupe de încoronare date de suveran marelui mareșal și alte comori de aur și argint”, a precizat purtătorul de cuvânt.

„Rozariul are o valoare mică în ceea ce privește materialul din care este realizat, dar ca parte a istoriei familiei Howard şi ca moştenire a naţiunii este de neînlocuit”, a mai adăugat acesta.

„Obiectele furate au o valoare monetară importantă, dar ca artefacte unice din colecţia ducelui de Norfolk au o importanţă istorică inestimabilă. Îndemnăm pe oricine care are informaţii să le comunice poliţiei pentru ca aceste comori să revină acolo unde le este locul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Castelului Arundel.

În prezent, poliția examinează un salon care a fost găsit abandonat și ars în apropiere de Barlavington, pentru a stabili dacă acesta are vreo legătură cu spargerea de la castel. De asemenea, polițiștii i-au îndemnat pe cei care se aflau în castelul Arundel vineri seară și au sesizat orice activitate suspectă în jurul zonei castelului să contacteze forțele de ordine.

Citește și