Joe Biden se ţine de glume la volan. Președintele SUA a testat o maşină electrică

 Joe Biden se ţine de glume la volan. Președintele SUA a testat o maşină electrică

Joe Biden a îmbinat utilul cu plăcutul, la cea mai recentă apariţie publică. Preşedintele Americii a mers la fabrica Ford şi nu a ezitat să se urce la volanul unei maşini electrice. El a făcut o observație care a stârnit amuzamentul celor prezenți, spunând că „Fraierul ăsta e rapid”, scrie SHOK.md.

Joe Biden a făcut marți o oprire neprogramată la poligonul de teste al fabricii Ford din Michigan și a condus un pick-up electric, F 150 Lightning, model aflat încă în faza de teste, relatează digi24.

După o tură de poligon, Biden a tras mașina în dreptul jurnaliștilor și, după ce a coborât geamul din mers, a făcut o prezentare succintă a modelului: „Fraierul ăsta e rapid” („This sucker’s quick” – engl.).

Președintele american a mai făcut apoi o demonstrație a accelerației mașinii, despre care spune că atinge suta de kilometri în 4,3 – 4,4 secunde și a adăugat că „viitorul industriei auto este electric. Nu mai există cale de întoarcere”.

Joe Biden a fost însoțit de un agent de securitate pe scaunul din dreapta. 

„Întrebarea este dacă vom conduce această cursă a viitorului sau dacă vom fi în urmă, sau dacă o să construim aceste mașini și bateriile lor în America ori ne vom bizui pe alte țări”, a mai declarat Joe Biden.

Citește și