„Răspândește informații false”: Împotriva lui Galkin a fost deschis un dosar penal în Rusia

 „Răspândește informații false”: Împotriva lui Galkin a fost deschis un dosar penal în Rusia

În timpul Sfintei sărbători de Paște, Maxim Galkin a înregistrat un mesaj video în care a remarcat implicarea armatei ruse în bombardarea sectoarelor rezidențiale din Odesa. În special, artistul a subliniat că din cauza acestor acțiuni au fost uciși civili. În legătură cu răspândirea informațiilor neconfirmate oficial, a fost deja pregătit un proces împotriva lui Maxim, potrivit canalelor anonime de telegram, scrie SHOK.md.

Potrivit presei locale Galkin a fost atacat de autoritățile ruse. Împotriva artistului a fost deschis un dosar penal în Rusia:

„În ceea ce privește Maxim Galkin , un dosar penal va fi inițiat în curând în temeiul articolului privind diseminarea informațiilor false cu bună știință despre acțiunile Forțelor Armate ale Federației Ruse”,

Maxim Galkin a comentat plecarea sa în Israel, după ce a fost acuzat că și-a trădat nu doar țara, dar și publicul. „Faceți diferența, în capul vostru, între putere și patrie”, a menționat acesta într-un mesaj video, unde a dezvăluit că se află într-o vacanță planificată acolo.

Prezentatorul a dezvăluit că i-au fost anulate concertele după ce a venit cu o postare anti-razboi, acum două luni.

„Nu mă acuzați de trădare, faceți diferența dintre putere și patrie. După postarea împotriva războiului din 24 februarie, mi-au anulat spoturile publicitare, apoi toate concertele, fără explicații și nu era un protest al spectatorului, pe care eu îl iubesc enorm, dar decizia autorităților. Respectiv, am decis sa vin în Israel la odihnă, demult planificăm. Voi organiza și concerte, pentru ca aici nu sunt interzis. Eu iubesc fiecare spectator, făra granițe, este sala plină și scena, atât, indiferent de oraș sau țara”.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și