Marina Cârnaț, despre femei: „Nu a fost creată pentru a fi capul, ci pentru ajutor”

 Marina Cârnaț, despre femei: „Nu a fost creată pentru a fi capul, ci pentru ajutor”
0Shares

Marina Cârnaț, mamă a 7 copii și soția avocatului Teodor Cârnaț, își încântă mereu urmăritorii cu cele mai interesante și importante momente din viața sa. De data aceasta Marina a vorbit despre femei, scrie SHOK.md. 

„Din momentul când Eva a luat din rodul pomului interzis şi a mâncat, apoi i-a dat lui Adam să mănânce – soțiile au condus pe soții lor. 
⠀ 
Femeia nu a fost creată pentru a fi capul, ci pentru ajutor. Asta e Cuvântul lăsat de Dumnezeu, care e etern, din care nici o iotă nu va dispărea până nu va trece cerul și pământul. 
⠀ 
Astăzi, în glumă, soția este numită „șeful” sau că “în spatele oricărui bărbat puternic stă o femeie și mai puternică”. Nicăieri în Biblie nu găsești că ar fi căsnicia un parteneriat, că soțul și soția ar trebui să fie pe o bază egală. 
⠀ 
Mulți ani în urmă, citeam teorii, păreri, ascultam interpretările și ideile moderne și viclene ale unor oameni din mass-media și, fără să îmi dau seama, aplicam în viața proprie acele opinii contradictorii. Sufeream și în lipsa mea de informare, nu înțelegeam de ce… 
⠀ 
Cunoaște adevărul și acesta te va face liber! 
⠀ 
Dorința soției de a fi capul familiei poate avea diverse motive. Femeie dominatoare de fire, care caută să controleze orice situație din viața ei, care primește satisfacție în faptul de a fi ascultată. Această femeie este orgolioasă și nu va recunoaște că este așa și că anume asta o face nefericită. 
⠀ 
Auzim, înainte de căsătorie, femeile să primească sfaturi „bune”: „Să nu îi permiți să se urce pe cap”, “Pune bani deoparte și ascunde de el”, “Mai rar mergi la mama și rudele lui”, și așa mai departe. De obicei, soția autoritară vorbește decisiv și cu ton ridicat, iar soțul, percepe acest lucru ca pe o încercare de a-l controla. Există soții care „își testează forța soților” și, de fapt, provoacă un comportament agresiv din cauza diverselor complexe sau a unor modele incorecte din familie. 
⠀ 
Toate acestea eu le-am trăit pe piele proprie. Am uzurpat puterea și ohhh dacă soțul îmi spunea atunci care e problema mea, dar el nu avea habar… A trebuit să ajung singură și să înțeleg care e păcatul meu… Și ce eliberare! 
⠀ 
Bărbații și femeile nu trebuie să fie împărțiți, ci armonizați. Să fie unul! 
⠀ 
Impun eu crezul meu altora? Doamne ferește! Eu tind să nu fiu plăcută oamenilor, ci plăcută Domnului. Este viața mea, este blogul meu și este libertatea mea de gândire”, a scris Marina Cârnaț. 

0Shares

Gritco Adriana

https://shok.md/